Cine a câștigat alegerile locale din 27 septembrie?

Suntem o națiune de învingători iar asta se vede cel mai bine în rezultatele alegerilor de duminică. Oriunde te uiți, vezi numai câștigători. Chiar așa, să nu fi pierdut nimeni în aceste alegeri? Să ne uităm un pic la date:

A câștigat PNL?

– 15 primării reședință de județ față de doar 14 ale PSD, dar doar 17 președinți de CJ față de cele 20 ale PSD. Un singur primar la Capitală (Ciucu, la sectorul 6), pierderi rușinoase în fiefuri liberale (Timișoara, Alba, Brașov). În Muntenia, PNL este aproape inexistent (3 președinți de CJ față de 12 ai PSD)

media-160128093122446300

A câștigat PSD?

Dacă îl ascultai pe Orban duminică seara și apoi vedeai cu ce au decis să iasă pe comunicare cei de la PNL, ai fi crezut că PSD a fost spulberat și a devenit istorie. Dar lucrurile nu stau chiar așa. PSD 14 primari reședință de județ, 20 de președinți de CJ, domină Muntenia, este în continuare prezent prin Moldova și are în continuare, 2 vârfuri de lance în București: Negoiță, la 3, Băluță la 4.

2f7988c6-9167-4873-a172-177a99288fc3_cx0_cy9_cw100_w1200_r1

A câștigat USR?

Da, cel mai sincer răspuns acesta ar putea fi. Marii câștigători ai acestor alegeri sunt cei de la USR Plus. Oricât ar încerca PNL să ia spuza de pe victoria lui Nicușor Dan la București, aceasta este meritul și rezultatul mai ales al celor d de la USR. Plus 2 primării de sector: Clotilde Armand la sectorul 1 și Radu Mihaiu la sectorul 2. Plus primari la Alba, Bacău, Timișoara și Brașov.

Este o imagine extrem de complicată. Tocmai de aceea ieșirea celor de la PNL este una extrem de hazardată, ca a stârnit mai degrabă râsete, iar timiditatea celor de la PSD pare mai degrabă o stângăcie de neiertat. Singurii care au înțeles unde se situează și care pleacă cu o șansă mare la parlamentarele din decembrie sunt cei de la USR. Asta dacă nu se vor deda iar la lupte interne inutile.

7 thoughts on “Cine a câștigat alegerile locale din 27 septembrie?”

 1. Iancule , intotdeauna dupa alegeri , indiferent pentru ce au fost organizate acestea , s-a pus aceasta intrebare : CINE A CASTIGAT AIA SAU…AILALTI si , foarte rar , s-a ajuns la concluzia unanim recunoscuta ca de fapt …A PIERDUT POPORUL , AU PIERDUT ALEGATORII in numele caruia zice-se , se organizeaza aceste alegeri…indiferent pentru ce . Intrebare pentru tine Iancule { fireste nu ma supar daca vor da raspunsul si altii } : daca peste cateva luni sau chiar un an , Nicusor Dan nu va performa , nu se va tine d e promisiuni { care promisiuni vor fi absolut imposibil d e tinut in conditiile in care MAJORITATEA din Consiliul Local apartine…sti tu cui } , ce vei putea face in aceste conditii pentru al debarca de la PGMB ? Crezi cumva dumneata sau altcineva , ca-l vei putea da afara de-acolo in shuturi asa cum s-a facut cu Popescu Piedone dupa COLECTIV sau , vei fi NEVOIT { c’asa-i democratic si civilizat } sa astepti sa-si sfarseasca mandatul ” PENTRU A-L SANCTIONA LA …URNE ” ?

 2. Pe Robert Negoita n-asi mai conta prea mult daca asi fi PSD-ist si nici macar daca asi fi liberal . Omu’ deja joaca pentru altii astfel incat … Baluta Daniel { asta-i la mine } nici macar asta n-a facut nimic si n-ar fi facut nimic in 4 daca nu avea la dispozitie fundamentul construit si lasat in urma-i d e catre Popescu-Piedone asa incat , sa nu-l ridicam mai sus decat se cuvine . La 1…DACA n-ar fi vorba despre comenzi politice { unele sugerate din afara } si DACA intre cele doua mari partide de KAKAT n-ar fi vorba despre BLATURI ORDINARE , s-ar renumara oficial voturile sau si mai simplu , ar fi reluata procedura d e vorate iar “surpriza ” n-ar intarzia s a apara . Ma frate , vrei sa votezi , vrei sa-ti arati astfel increderea OARBA intr-unul dintre candidati…iti mai sacrifici o sambata sau o duminica { ca scolile oricum sant pe butuci } si…te duci la vot ! La sectorul 2… NIMENI n-a auzit inca si nu-l cunoaste pe actualul castigator insa… bine ca n-a revenit Ontanu . La 5 stau si ma-ntreb fara s a reusesc inca s a ma prind , cum mortii ma-sii de-a castigat Popescu-Piedone in fieful si-n fatza lui Vanghelie ?! La 6…chiar era de asteptat in ciuda prezentei aproape zilnice a lui Mutu pe sticlele TV . P.S. Cine dracu se-astepta ca Robert Negoita { ruda prin alianta cu Gabriela Firea si…prieten d e familie } sa le dea cu flit PSD-istilor ??? Vad ca Firea inca n-a priceput faptul ca de fapt PRINCIPALA vinovata pentru dezastru de la alegeri este domnia sa insasi . Cum dracu poate fi atat d e oarba incat sa dea vina pe toata lumea doar ea personal NU fiindca in mintea sa rudimentara se crede o silfida , o intruchipare iesita din spumele…Dambovitei ???

  1. @Marian Firea nu doar că nu pricepe că este vina ei dar dă dovadă și de un țațism incredibil nerecunoscându-se învinsă.

 3. Iancule te supar c-o intrebare adresata constiiintei tale de … ” liberal d e stanga ” : ce crezi , acum ca si-a vazut visul implinit , Nicusor Dan va trece definitiv in barca PNL sau va revenii in barcutza USR care daca-ti amintesti , l-au aruncat pur si simplu din acea BARCA pe care el personal o construise ??? ATENTIE , nu-i o intrebare in stil SARCASTICU aka NEVERMIND si nici macar in stilul meu din acele vremuri adica , ironic eventual , batjocoritor pentru tine liberalul care , precum Ion Iliescu , nu s-a dezis de cei pe care toata lumea ai injura !

   1. Sa te-auda Dumnezeu mai ales c a Barna in visele sale onirice , se vede deja viitor Prim Ministru si , de ce nu , chiar PRESEDINTELE ROMANIEI ca tot este Presedintele…USR . Iancule frate , am descoperit nu mai departe de ieri , pe cand a-mi crapau creierii din cap de nervii pe care mi le-au facut …alegerile astea , o o poezie pe care ti-o trimet si dumitale fiind absolut sigur ca-ti va place si dumitale si vizitatorilor blogului tau sau ai FB-ului unde , vad ca-i like-uri la greu . În ţara mea
    – Ion Pribeagu
    În ţara mea sunt văi şi munţi şi flori,
    Şi diamante,
    Şi sunt sticleţi atât de mulţi în capete savante!…
    Poeţii ritmului sărac slăvesc albastrul zării,
    Şi creşte-atât de mult spanac pe lanurile ţării.
    În ţara mea sunt tei şi plopi,
    Şi zarea-i diafană,
    Şi-n ţara mea jandarmi şi popi iau lefuri de pomană;
    Şi-n ţara mea sunt flori de myrt,
    Principiu sau idee,
    Sunt vorbe de păstrat în spirt, expuse prin muzee.
    Din larg de crânguri vin zefiri şi tuturor dau veste
    Că-n ţara mea sunt trandafiri şi fete
    Că-n poveste,
    Idile nasc şi se desfac subt luminiş de lună,
    În ţara mea onoarea-i fleac şi dragostea
    Minciună.
    Şi-n ţara mea sunt mulţi părinţi ce plâng morminte
    Multe…
    Şi pribegesc scrâşniri din dinţi…
    Dar cine să le-asculte,
    Când e minciuna pe amvon şi nedreptatea-i lege,
    Când guvernanţii-s de carton
    Şi nepăsarea Rege?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *