Revizuirea Constituţiei – unde sunt monarhiştii?

Nu pot să înţeleg lipsa din spaţul public a celor care susţinut sus şi tare că revenirea la Monarhia Constituţională este singura şansă pentru ca să readucem această ţară pe linia de plutire.

De la politicieni deja nu mai am nicio aşteptare. S-au folosit de acest subiect pentru a lua voturi. S-au văzut cu sacii în căruţă şi apoi au aruncat tema la gunoi.

Dar restul susţinătorilor acestei variante unde sunt?

Unde sunt dezbaterile publice legate de oportunitatea revenirii la Monarhie? Unde sunt informările către oameni, astfel încât chiar şi ţinând cont de termenul scurt estimat pentru dezbateri (până în septembrie) fiecare român să poate cunoaşte avantajele şi dezavantajele renunţării la Republică.

Politicienii nu par dispuşi să introducă această temă în dezbaterea publică. Depinde doar de noi ce urmează să se întâmple.

familiaregala

14 thoughts on “Revizuirea Constituţiei – unde sunt monarhiştii?”

 1. Iancule…pe bune acum : tu chiar crezi ca o monarhie fie ea si constitutionala ar aduce ceva schimbari in Romania , in afara Imnului Regal intonat la 10 Mai ? Te-am mai intrebat mai nu stiu cand : cine vrei sa fie Rege ? Radu Duda { in calitatea sa de ” print consort ” ?Nicolae ce a trait oriunde in afara Romaniei ? Ala cunoaste realitatile romaniei daor din auzite si din ce i se prezinta …si ce anume i se prezinta de catre aia de la biroul de presa , altminteri…Sa-l desemnam pe Charles ? Poate c-ar fi mai bine , n-ar mai face aia din Regatul Unit atata Dero la gura pe chestia “invadarii” Angliei de catre romani !Am mai afirmat-o : indiferent cine va fi ales sa fie Rege…se va gasii intotdeauna un ” nebun care sa-i dea …sah .Cat despre politicieni….pai ce tu mai pui botu’ la vrajelile astora ?Cand spui ” depinde doar de noi ” te referi la cei ce carcotesc pe bloguri ? Nu de alta dar…inca n-am vazut romani care sa se omoare de dragul monarhiei .Nici printesa Caragea nu pare a fi prea interesata si daca nici pe asta n-o intereseaza..

  1. @marian eu cred ca monarhia constitutionala e oricum mai buna decat orice sistem politic si de guvernamant am avea acum.

 2. In Romania de astazi cetatenii de rand nu mai participa afectiv si direct la viata publica si nici nu mai sunt interesati de calitatea prestatiei partidelor politice. Cauzele sunt multiple dar dintre acestea se disting cu usurinta saracia materiala a majoritatii populatiei si dezinteresul pentru politica, lipsa unor lideri politici credibili si prezenta pe scena politica a unor oameni contestabili. National-taranistii au parasit scena publica de deja prea multi ani iar liberalii au in frunte o persoana publica extrem de contestata si marcata de o porecla de tot rasul. In aceste conditii PSD si aliatii sai nu mai au concurenta si fac politica dupa interesele lor directe atat de contestate.
  Romanii au nevoie de lideri veritabili de statura unui Corneliu Coposu. Din nefericire Corneliu Coposu nu mai traieste si nici nu se intrevad sperante ca in spatiul politicii romanesti sa apara oameni politici veritabili care sa-i indeparteze pe ageamiii manipulati de catre forte oculte si interese pacatoase.
  Romania este in continuare lipsita de noroc si speranta.

  1. @stefan lideri politici de valoarea unui Corneliu Coposu sau Ratiu nu vom mai avea. Pacat ca nu am stiut sa ii apreciem cand traiau.

 3. @Ionut

  Nu-mi permite timpul, ca plangeai :D

  So… Monarhia este un sistem anacronic. A avut rolul ei, cu bune si rele, dar nu mai e cazul. De un base tot scapi la un moment dat, de un rege ca base… nu prea.
  Nu functioneaza chestia ca se ajuta casele regale intre ele. Stiu ca este unul din argumente. Sa fim seriosi, banul si puterea militara dicteaza.
  Alt argument ar fi ala cu rol doar de reprezentare. Se poate da printr-o constitutie mai clara unui presedinte la fel de bibelou.
  Argumente pro nu prea mai sunt. Si am zis argumente, asta insemnand sa existe si o oarecare logica in afara de exaltare naiva si visatoare.

 4. @ Nevermind Este necesar sa precizezi : anacronic pentru noi …romanii !Nu de alta dar vad ca nici spaniolii, nici olandezii si nici macar englezii nu se inghesuie sa scape de monarhiile lor . Cat despre ” presedintele bibelou ” ….adica asa cum este la nemti sau la italieni ? Cred ca n-ar fi rau insa atunci…asi dorii si eu sa fiu presedinte . 4 sau 5 ani sa stai ca o papuse in vitrina…Cred ca pentru noi romanii, pentru Romania si halul in care a ajuns ne trebuie …cel putin un Adolf Hitler…chiar daca ala nu era presedinte ci doar cancelar precum frau Merkel azi !

 5. @Marian

  Neah. Anacronic in general. Cauta si o sa vezi ca in UK s-a pus problema renuntarii la monarhie la un moment dat. Daca nu ma insel, in perioada in care saracuta lor regina voia sa bage un impozit (sau ceva de genul) ca sa-si repare un palat personal care-i luase foc. Daca tu vrei presedinte bibelou, si eu vreau rege bibelou :D

  Mai sus am contra-argumentat la principalele teze emise de monarhisti. Ce avantaje am avea? None. Monarhia se preta si in vremurile in care biserica si religia aveau o influenta mai mare. Ca deh… unsul lui Dumnezeu. Poate asta explica si atractia neconditionata si visatoare a lui Ionut :D Nu se mai uita lumea la ei ca la icoane in ziua de azi, poate exceptand Japonia, dar din alte motive. In rest… e mai mult can-can dat de albastrul sangelui.

  Daca aveam acum o monarhie functionala, nu as fi pledat pentru schimbarea sistemului. L-as fi luat pe rege ca fiind acolo si atat. Exceptand vreun caz gen regina “saraca” – impozit.

  Da, ne-ar trebui un dictator, unul bun… cum spunea Udrea. Doar ca ea crede ca daca base i-a dat-o bine sus, asta era si solutia pentru tara. In cazul asta, fiecare barbat e un dictator :)) ) Un dictator care sa tina la tara si la viitorul ei, da.

 6. !Nevermind Am cunostiinta despre faptul ca-n UK s-a pus la un moment dat probleme rnuntarii la monarhia insa…stiu c-a ramas in coada de peste .Am mai spus-o : noua in Romania ne trebuie un dictator in genul lui PolPot ala din Cambogia ….ala de-i pastorea pe Kmeri Rosii !Adica daca ma pune pe mine sa culeg….orez , cel putin sa stiu ca sunt ” coleg” in aceasta lucrare cu….Elena Basescu sau macar cu ma-sa !

 7. @Marian

  A ramas in coada de peste si asa va ramane. Cum nici noi nu vom ajunge monarhie.

  Eh… cum ziceam, o dictatura buna. E cam de domeniul teoreticului, practica schimba datele intotdeauna.

 8. @Andra

  Soro’… Si parlamentul nu va fi tot ALES? Ce-mi plac mie solutiile teoretice, perfecte si sublime fara sa le gandim. Monarhia aduce pace pe pamant si ne da lapte, branza, carne, oua…

Leave a Reply

Your email address will not be published.