Revelionul copiilor

Vremurile nu mai sunt ce știam noi că sunt. Lucrurile au evoluat atât de mult și nu mă refer aici doar la percepția asupra unor chestiuni ci și la modul cum ne comportăm în legătură cu ele. Timpul trece oricum prea repede și pare că anumite certitudini cu care eram obișnuiți au căzut.

Ca să folosesc un clișeu, pe vremea mea, sărbătorile erau trăite altfel. Și ca să fim în ton cu timpurile pe care le trăim, mă voi referi aici la sărbătorile de iarnă. Știu că abia așteptam, când eram copil, să vină sărbătorile de iarnă. De la Moș Nicolae și până de ziua mea, tot universul meu se transforma într-un spațiul miraculos, unde timpul chiar stătea în loc și numai lucruri unice mi se întâmplau. Aveam alături toată familia, cu toții ne bucuram de fiecare clipă și încercam să ne oferim unii altora cât mai multă dragoste.

Abia așteptam momentul cadourile din noaptea de Crăciun. Adormeam cu gândul numai la acel moment de dimineață, când aveam să mă trezesc și să găsesc ceva sub brad. Nici nu mai conta ce. NU am să uit nici acum momentul când am primit în dar o chitară :D

Azi nu mai e așa. Copiii din ziua de azi nu mai sunt cum eram noi. Nu mai au emoția pe care o aveam noi. Mulți par că nu mai au nici bucuria pe care o aveam noi. Pentru cei mici din ziua de azi, sărbătorile încep de prin noiembrie, Moș Crăciun există doar dacă vine cu Ipad, Iphone sau cine știe ce alt produs costisitor. Pentru că în ziua de azi contează prea puțin sufletul, partea materială e esența existenței de azi. Lucrurile s-au schimbat, logic, și în ceea ce privește Revelionul, petrecerea de Anul Nou.

revelion_2014_82142600

Eu, dacă mă prindea ora 12, să văd și eu artificiile la televizor, eram cu adevărat fericit. Ce să mai vorbim de petreceri copii bucuresti și alte cele. Programul TV din noaptea Anului Nou era singura bucurie adevărată, cu atât mai mult cu cât era și prelungit de la cele 2 ore faimoase până dimineață.  Azi, până și grilele de program ale televiziunilor sunt organizate și pe principiul ”Revelionul Copiilor” și cum să le oferim celor mai mici o trecere memorabilă în noul an.

Și pentru că tot se apropie atât de repede acel moment în care ne despărțim și de 2013 (prea repede, dacă este să mă întrebați pe mine) peste tot veți găsi oferte de petrecere a finalului de an care să fie dedicate atât celor mari, cât și celor mai tineri membri ai familiilor lor. Iar cei de la Infinity Events au oferte personalizate inclusiv pentru această perioadă frumoasă din an, inclusiv Moș Crăciun personalizat, ca să nu mai treceți prin momentele acelea demne de clipuri youtube, în care cel mic descoperă că tati e Moș Crăciun :)

Pentru că, așa cum spuneam la început, vremurile nu mai sunt ce credeam noi că sunt. Și ca atare, trebuie să ne adaptăm și noi la ele.

One thought on “Revelionul copiilor”

Leave a Reply

Your email address will not be published.