Quo vadis, PNL?

Știu, am mai scris pe tema aceasta, am mai avut momente când, cred, am folosit fix același titlu. Și am decis să îl repet, din câteva motive: suntem în Săptămâna Patimilor Domnului, la care mai adăugăm și niște patimi liberale, bine condimentate cu o bătăie de joc fără margini din partea PSD. O să las subiectul religios pentru finalul acestei săptămâni și am să mă refer un pic  la PNL și PSD.

Ce mai „Bușoi” PNL?

Cam acesta este subiectul săptămânii în ceea ce privește Partidul Național Liberal. La finalul săptămânii trecute au avut loc alegerile organizației din București. Într-un entuziasm molipsitor, a ieșit Cristian Bușoi. Restul este can-can. Nu mai contează performanțele lui electorale din 2 tururi de alegeri, locale și parlamentare, la capătul cărora PNL București a fost printre cele mai slabe organizații din țară. Nu mai contează carisma lipsă și nici faptul că fix acolo unde PNL a dat chix total, în spațiul online, numirea lui Bușoi a fost primită cu un val de glume, ironii, cum rar ai ocazia să vezi. Situație întrecută doar de super găină călărită de iepurele Găbiței Firea.

Că tot vorbim de Gabriela Vrânceanu Firea, i-a văzut cineva pe cei de la PNL să facă ceva în ceea ce privește grotescul spectacol oferit de primăriță cu ocazia împodobirii orașului în cel mai kitschos mod posibil? Și nu, nu mă refer la Ciprian Ciucu, cel care se luptă singur cu un întreg sistem. Mă refer la organizația București în întregimea ei. O organizație ce pare mulțumită cu faptul că a reușit să îl planteze pe Bușoi în frunte și care acum se pregătește de o perioadă de vacanță, doar vine Paștele, apoi 1 mai.

Bătaia de joc a PSD

Și parcă situația PNL nu ar fi atât de tristă dacă nu ne-am uita la mizeriile și măgăriile pe care PSD le livrează cu o conștinciozitate aproape elvețiană. Avem exemplul Legii Salarizării Unitare, al diverselor inițiative legislative care mai de care mai aiuritoare și lipsite de orice bun simț. Dar pentru cei de la PSD nici măcar nu mai contează să se ascundă, au realizat și ei că nu există opoziție, ca atare fac totul la lumină. Cu noi plimbându-ne pe lângă ei. „Noaptea ca hoții” a rămas doar un concept.

Dranea se ceartă cu Ponta, lumea se uită cu gura căscată la ei, în timp ce Olguța jonglează cu salariile ca Vadim cu ochelarii, în vremurile sale bune. Asaltul la justiție continuă concentrat pe axa PSD – ALDE – Băsescu, Piața Victoriei e plină acum doar de mașini care se claxonează cu furia celor care fug după ultima pulpă de miel. Singura revoluție care se va mai da acum va fi cea contra bilei, având în pastila de Colebil vârful de lance.

Luăm o pauză de la salvat România, acum trebuie să ne salvăm sufletele noastre. Ne regăsim cu Dumnezeu, ne iertăm unii pe alții și mai vedem după. Doar să nu fie prea târziu. Cu un PSD lipsit de scrupule, cu un PNL atât de mic, nimic nu este exclus.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *