Protejează tot ce contează pentru tine

Citeam de curând o știre cum că în România, da, chiar aici, există satul unde nimeni nu a furat niciodată nimic. Unde oamenii își lasă porțile larg deschise, ușile de la case nu sunt încuiate nici măcar atunci când oamenii pleacă prin vecini sau la Biserică.

Pentru o secundă m-am speriat, crezând că au dat și numele satului la știri. Din fericire, nu. Totuși, într-o lume în care nimeni și nimic nu îți mai poate garanta siguranța ta personală și a celor dragi, să afli că mai există un loc unde te poți simți în siguranță.

Dar ce faci în restul timpului, atunci când nu mai ai șansa de a te refugia? Care sunt soluțiile. A te baza pe statul român, pe instituțiile sale, pare ceva demn de science fiction. Asta în condițiile în care știm cu toții că poliția, jandarmeria, justiția sunt mână în mână cu cei care sunt personajele rele ale poveștii.

sisteme-de-securitate-49035_big

Și atunci în cine să te mai încrezi? Uneori, nu îți rămâne decât să iei totul în mâinile tale. Și pentru că tot este un personaj la modă, oare câți dintre noi ar fi reacționat la fel cum a făcut-o Adrian Iovan atunci când un hoț i-a călcat casa și i-a pus familia în pericol. Dar, mai ales, oare câți l-au blamat și l-au acuzat atunci? Ce mai contează, Poporul român uită repede.

Lăsând ca această opțiune să fie ultima, extrema soluție, ce ne mai rămâne? Ne rămâne varianta modernizării și a computerizării securității noastre. Ce înseamnă asta?  Înseamnă sisteme de alarma integrate, care să acopere atât securitatea persoanelor, cât și a bunurilor personale. Camere web, supraveghere video, sisteme de control acces cât mai moderne, toate acestea pot face din căminul nostru un loc mai sigur, mai liniștit.

Un lucru extrem de important este asigurarea securității și în zonele blocurilor, acolo unde depindem și de ceilalți, nu doar de noi. Tocmai de aceea, mereu am încurajat ca la blocurile unde am locuit să avem interfon și cartele de acces și mereu, atât autoritățile, cât și fiecare persoană în parte, recomandă vecinilor de scară să nu deschidă niciodată persoanelor necunoscute, sau care se recomandă de a fi de la diverse instituții publice, dar fără a fi capabili să prezinte și legitimații care să le ateste acele locuri de muncă.

Din păcate, nu e suficient, astfel că mereu există un risc. Stau și mă întreb, oare așa erau lucrurile și pe ”vremea noastră”, atunci când eram copii? Nu pot să uit că în acele vremuri, ai noștri ne puneau cheia de gât și nu aveam nici cea mai mică grijă. Și nu, nu e că nu existau și pe vremea aia hoți, pungași, violatori și toate cele. Există însă și altceva, ce acum s-a pierdut: frica de autorități, teama de ele. Acum, fiecare știe că dacă are pe cine trebuie, unde trebuie, scapă repede și ușor, pentru că la noi nu mai avem nici poliție, nici justiție.

Asta este, cu adevărat, o disoluție a puterilor statului. Și una care ne macină încet, dar sigur.

One thought on “Protejează tot ce contează pentru tine”

 1. MESAJ DIN NEW YORK
  SENZATIONAL SI ABSOLUT TERMINAL !

  MISTERUL CRIMEI DIN MUNTII APUSENI ESTE REZOLVAT !

  SEFUL OPERATIUNII CRIMINALE DE TRAFIC DE ORGANE ESTE
  ARAFAT. O PARTE DIN BANI AJUNG LA PONTA !

  DOCTORUL ZAMFIR UN VECHI TRAFICANT DE ORGANE

  Un material realizat cu camera ascunsa a scos la iveala practicile socante de la Institutul Clinic Fundeni din Bucuresti. Medici de aici se ocupa cu traficul de organe…….
  Pretul pentru un rinichi este 30.OOO Euro
  În spital se învârtesc afaceri de zeci de mii de euro. Businessurile pornesc de la un anunţ pe internet sau de la traficanţi-intermediari, care-şi agaţă clienţii disperaţi să cumpere un rinichi sau o bucată de ficat chiar pe holurile spitalului.
  Iata dece doctorul ” erou ” Zamfir care lucreaza la Fundeni nu a dat niciun fel de coordonate geografice privind locul accidentului aviatic din Munţii Apuseni.
  Radu Zamfir a Este medic specialist chirurgie generală din octombrie 2006 şi lucrează la Institutul Clinic Fundeni, în Laboratorul de Cercetare Chirurgie. El a participat la zeci, poate chiar sute de transplanturi alături de prof. dr. Irinel Popescu, şeful Centrului de Chirurgie Generală şi Transplant Hepatic Fundeni si unul din sefii mafiei de transplanturi.
  “Cordonatorul operatiei criminale la nivelul spitalului este Liana Gheorghe, şefa de la Hepatologie din Fundeni.”spune
  Richard Chiriac şi-a vândut anul trecut rinichiul drept pentru
  14.500 de euro .
  „La Fundeni e ca în piaţă la Obor. Trag ţiganii de tine, pe holuri, ca să-ţi vândă organe. Te întreabă cu cât ţi-ai găsit şi imediat vin cu un preţ mai mic. Cred că e o înţelegere între ţigani şi asistente, pentru că toată lumea vede, dar nimeni nu-i dă afară”, mai spune Richard.
  Ancheta ziaristilor straini aflati la Bucuresti continua.
  In curand noi desvaluiri dece Arafat nu a sunat la 112 si l-a anuntat pe Victor Ponta
  aflat intr-un studio TV.

  Robert Horvath Deva
  Corespondenta speciala
  New York
  http://devanewyork.blogspot.com/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *