Programul sărbătorilor Sfântului Mare Mucenic Dimitrie cel Nou Basarabov, ocrotitorul Bucureștilor

Pentru cei care în aceste zile de duhovnicească bucurie vor să vină pe Colina Bucuriei de la Patriarhia Română, pentru a se închina la moaștele Sfântului Dimitrie cel Nou, Basarabov, și ale celorlalți sfinți veniți pentru a cinsti sărbătoarea ocrotitorului Bucureștilor, iată mai jos programul pe zile:

Vineri, 25 octombrie 2013
La orele 9.15Sfânta Liturghie va fi oficiată de un sobor de ierarhi, preoţi şi diaconi în Catedrala Patriarhală.

Sâmbătă, 26 octombrie 2013, sărbătoarea Sfântului Mare Mucenic Dimitrie, Izvorâtorul de Mir
La orele 9.15, Sfânta Liturghie va fi oficiată de Înaltpreasfinţitul Părinte Dionisie, Mitropolitul Corintului, înconjurat de un sobor de ierarhi, preoţi şi diaconi pe podiumul special amenajat în curtea Catedralei patriarhale.

Duminică, 27 octombrie 2013, sărbătoarea Sfântului Cuvios Dimitrie cel Nou, Ocrotitorul Bucureştilor
Între orele 6.30 – 8.00, în Catedrala Patriarhală va fi oficiată Sfânta Liturghie pentru credincioşii care doresc să se împărtăşească.  
La orele 9.30,  Preafericitul Părinte Patriarh Daniel va oficia Sfânta Liturghie, înconjurat de un sobor de ierarhi ortodocşi din ţară şi străinătate, preoţi şi diaconi, pe podiumul de lângă Catedrala Patriarhală.
La orele 18.00,  în Aula Magna Teoctist – Patriarhul din Palatul Patriarhiei va avea loc etapa finalăa celei de a şasea ediţii a concursului coral naţional de muzică bisericească, intitulat Lăudaţi pe Domnul, organizat de Sectorul Teologic-Educaţional al Patriarhiei Române. Vor concura cele şase formaţii corale parohiale mixte câştigătoare ale concursurilor desfăşurate în fiecare mitropolie din ţară. Evenimentul va fi transmis în direct de posturile de radio şi televiziune TRINITAS ale Patriarhiei Române.

patriarhia

Luni, 28 octombrie 2013, sărbătoarea Sfântului Ierarh Iachint de Vicina:
La orele 9.00, Sfânta Liturghie va fi oficiată de un sobor de ierarhi, preoţi şi diaconi în Catedrala patriarhală.
La orele 12.00, în Aula Magna Teoctist Patriarhul din Palatul Patriarhiei, sub preşedinţia Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, va avea loc şedinţa solemnă a Sfântului Sinod cu tema 2013 – Anul omagial al Sfinţilor Împăraţi Constantin şi Elena şi Anul comemorativ „Dumitru Stăniloae” în Patriarhia Română. Vor fi prezentate în sinteză şi evaluate cele mai importante manifestări cu caracter religios-duhovnicesc, social-medical, cultural şi mediatic organizate anul acesta de către eparhiile din ţară şi străinătate ale Patriarhiei Române. La finalul şedinţei sinodale solemne, vor fi prezentate noutăţi editoriale apărute la editurile Patriarhiei Române şi la edituraArhiepiscopiei Bucureştilor.
Şedinţa solemnă a Sfântului Sinod va fi transmisă în direct de posturile de radio şi televiziune TRINITAS ale Patriarhiei Române.

Marţi 29 octombrie 2013, la orele 7.30, în Catedrala Patriarhală va fi oficiată Sfânta Liturghie arhierească care va fi urmată de un Te Deum (orele 9.30) în deschiderea lucrărilor Sfântului Sinod, reunit în şedinţă de lucru la Reşedinţa patriarhală.
Delegaţia Bisericii Greciei condusă de Înaltpreasfinţitul Părinte Dionisie, Mitropolitul Corintului cu icoana Sfintei Împărătese Elena în care se păstrează părticele din Cinstitul Lemn al Sfintei Cruci şi din moaştele Sfintei, precum şi cu icoana istorică a Sfântului Împărat Constantin cel Mare, se va întoarce în Grecia în ziua de marţi, 29 octombrie 2013, orele 15.00.
Manifestările organizate cu prilejul pelerinajului la sărbătoarea Sfântului Cuvios Dimitrie cel Nou, Ocrotitorul Bucureştilor, fac parte din calendarul evenimentelor din 2013 – Anul omagial al Sfinţilor Împăraţi Constantin şi Elena şi Anul comemorativ „Dumitru Stăniloae” în Patriarhia Română.

4 thoughts on “Programul sărbătorilor Sfântului Mare Mucenic Dimitrie cel Nou Basarabov, ocrotitorul Bucureștilor”

  1. Tu und e te vei afla Iancule …sa mergem dupa terminarea slujbei la o bere si ceva mici ? Eventual olecaca d e pastrama cu vinisor din asta nou …..O punem de-o paranghelie ? 8)

  2. @ Nevermind Pai se numeste , Ion nu ….Dumitru !!!!!Sa te tii paranghelii in Bucuresti si mai ales la Patriarhie …dupa ce vor numara banii adunati de la fraieri !!!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *