Produse papetărie de calitate!

La Papetti.ro clienții au ocazia să cumpere produse de papetărie de calitate fără să fie nevoiți să scoată sume prea mari din buzunar. Acest magazin specializat în produse de papetărie și birotică oferă cele mai bune produse, precum hârtie copiator sau hârtie a4. Deși folosim hârtia în fiecare zi, niciodată nu ne întrebăm de unde provine și care este istoria hârtiei.

Fabricată din pulpa de lemn sau fibre vegetale, hârtia este utilizată în principal pentru comunicarea scrisă. Cea mai veche hârtie a fost papirusul, făcut din trestii de către vechii egipteni. Hârtia modernă, așa cum o cunoaștem noi, a fost fabricată de către chinezi în secolul al II-lea, probabil de un oficial al curții chineze pe nume Cai Lun. Hârtia lui era făcută din materiale precum scoarța de copac și plase de peste reciclate. Recunoscut aproape imediat ca un secret valoros, au trecut 500 de ani până când japonezii au dobândit cunoștințe despre metoda de fabricare. Fabricarea hârtiei a fost cunoscută în lumea islamică de la sfârșitul secolului al VIII-lea A.D.

Informațiile despre metodele de producției ale hârtiei s-au mutat în cele din urmă spre vest, iar prima fabrică de hârtie din Europa  a fost construită la Jativa, în provincia Valencia, Spania, în anul 1150. Până la sfârșitul secolului al XV-lea, existau fabrici de hârtie în Italia, Franța, Germania și Anglia. Până la sfârșitul secolului al XVI-lea, se fabrică hârtie în toată Europa.

Hârtia pe care o folosim în ziua de azi este produsă în fabrică prin metode moderne sau prin cele mai atente și delicate metode clasice, aceasta fiind formată din fibre conectate. Fibrele pot proveni dintr-o serie de surse, inclusiv resturi de pânză, fibre de celuloză din plante și, în special, copaci. Folosirea pânzei în acest proces a produs întotdeauna hârtie de înaltă calitate.
În prezent, o proporție mare de bumbac și fibre de în creează o cantitate mare de hârtie, excelență pentru utilizarea zilnică, cu întrebuințări speciale, precum invitațiile de nuntă, felicitări, telegrame până la hârtia specială pentru desenele de pix și cerneală.

Metoda de fabricare a hârtiei este în esență una simplă – se amestecă fibrele vegetale și se lăsă în apă fierbinte până când fibrele sunt moi, însă destul de rigide ca să nu se dizolve. Apa fierbinte conține, de asemenea, o bază chimică, cum ar fi leșia, care înmoaie fibrele pe măsură ce acestea se fierb. Apoi, se folosește o matriță din lemn de dimensiunea foii dorite prin care se scurge apa. Odată evaporată această apă, în matrița rămâne foaia de hârtie. Esențiale pentru acest proces sunt fibrele, care nu sunt niciodată distruse în totalitate și, atunci când sunt amestecate și înmuiate, formează un model împletit în hârtia însăși. Metodele moderne de fabricare a hârtiei, deși semnificativ mai complicate decât modalitățile mai vechi, sunt îmbunătățiri  ale vechiului sistem prin care se obține hârtia. Metodele moderne permit ca o cantitate mai mare de hârtie să fie produsă!

Funcționarea corectă a afacerilor și instituțiilor în ziua de astăzi nu ar fi posibilă fără ajutorul formularelor, care, la rândul lor, sunt fabricate din hârtie. Nu numai pentru a grăbi lucrurile, dar anumite acțiuni și procese nu ar fi posibile. Un alt aspect fundamental al hârtiei în mediul de birou, este acela de întocmi liste pe care putem să le predăm în alte departamente cu sarcinile ce trebuie rezolvate.

Papetti.ro oferă cele mai bune produse din categoria hârtie copiator, fără de care multe birouri nu și-ar mai derula afacerea. Deși mulți cred că în era digitală nu am mai avea nevoie de hârtie, lucrurile nu stau deloc așa. Hârtia este mai mult decât un instrument de scris și conservat informații. În forma unei cărți, aceasta are și o întrebuințare morală. Cei care se îngrijorează despre starea naturii și a defrișărilor, pot folosi în continuare hârtie, deoarece există și hârtie ecologică.

Avantajele hârtiei ecologice:

-Reduce emisiile de gaze cu efect de seră care pot contribui la schimbările climatice prin evitarea emisiilor de metan și reducerea energiei necesare unui număr de produse din hârtie;

-Extinde furnizarea de fibre și contribuie la sechestrarea carbonului;

– Salvează un spațiu considerabil de depozitare a deșeurilor;
-Reduce consumul de energie și de apă;

-Reduce necesitatea eliminării deșeurilor (adică depozitele de deșeuri sau incinerarea care scade cantitatea de CO2 produsa);

-Fiecare copac tăiat înseamnă mai puțin carbon “sechestrat”. Atunci când copacii sunt recoltați pentru fabricarea hârtiei, carbonul este eliberat, în general, sub forma dioxidului de carbon.

Atunci când viteza de absorbție a carbonului depășește viteza de eliberare, carbonul este considerat “sechestrat”. Sechestrarea de carbon reduce concentrațiile de gaze cu efect de seră prin îndepărtarea dioxidului de carbon din atmosferă.

  La Papetti.ro găsești orice fel de hârtie ai nevoie!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *