Prezidențiabilul Antonescu – mai există el?

Urmărind acțiunile politice ale lui Crin Antonescu, mă refer aici la cele de la începutul acestei toamne, foarte mulți s-au grăbit să spună că acesta și-a semnat sfârșitul oricărei viitoare participări cu șanse reale la alegerile prezidențiale de anul viitor.

Văzând și ce se întâmplă în relația cu PSD, atacurile frontale la adresa lui Ponta și Oprescu (doi viitori posibili contracandidați) putem spune că este o chestiune de termen foarte scurt până când protocolul USL va fi rediscutat pentru a se pune problema unui candidat al PSD separat la alegerile de anul viitor.

Nu e un capăt de lume pentru Crin. A mai participat la o serie de alegeri prezidențiale din postura de candidat susținut doar de PNL, în 2009, iar rezultatele sale au fost: 20.02% (1.945.831 votanți). Așadar, Crin susținut doar de PNL a avut un scor foarte bun. Mai poate fi el atins azi? Eu zic că da. Poziționarea lui față de principalele teme de dezbatere, faptul că în continuare este singurul politician de la noi asupra căruia nici una din instituțiile subordonate lui Băsescu nu au reușit să producă ceva, faptul că până la acest moment, din partea băsiștilor doar Udrea pare a fi singura opțiune, toate aceste lucruri reprezintă argumente solide care să susțină faptul că prezidențiabilul Antonescu nu numai că nu  a dispărut, ci abia de acum începe să redevină omul politic de care aveam nevoie încă de acum un an.

Eu unul aștept cu nerăbdare cristalizarea numelor contracandidaților acestuia, astfel încât să putem începe să avem niște sondaje clare pe viitor asupra intenției de vot.

crin_antonescu

2 thoughts on “Prezidențiabilul Antonescu – mai există el?”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *