Prezenţă de 52% la Referendumul de demitere a lui Băsescu

Cu puţine minute înainte de finalul votului la referendumul de demitere a lui Băsescu am scris, pe net şi în mesajele date către cei ce mă întrebau cum stăm cu prezenţa, că totul este bine, avem 51.8% cu tendinţă de a atinge 52%.

Apoi am început să văd că cifrele date de BEC şi de alte institute de sondare coborau sub 46%. Am început să caut să văd unde este problema. Întru târziu am aflat.

La centrul USL se ştia de răspunsul INS (vezi foto mai jos), unde se specifică clar că numărul alegătorilor este de 16.527.917.Tocmai de aceea comunicarea şi transmiterea prezenţei la vot s-a făcut ţinând cont de aceste cifre !!! O absurditate greu de înţeles.  Asta înseamnă că 50% plus 1 înseamnă 8.429.265.

Iar la vot au fost:  8.455.000, adică 52%.

AzEq7WpCYAIQRdY

Şi pe site-ul BEC avem confirmarea numărului mai mic de alegători, ţinând cont de numărul CNP-urilor valide.

 lista bec referendum

Avem aşadar o evidenţă de bun simţ: peste 50% din oameni au ieşit la referendum şi i-au spus pa lui Băsescu.

Dar aici se termină visul frumos. Nu cred niciun moment că cei de la CCR vor lua în calcul aceste date şi vor valida referendumul. Din păcate, profitând de prostia USL, care nu a făcut aceste date valabile înainte de referendum, Băsescu ne aruncă la gunoi pe toţi cei peste 7 milioane de oameni care i-am cerut să plece şi revine la Cotroceni.

PS: Demisiile lui Fenechiu şi Adomniţei din PNL nu rezolvă problema. Sunt foarte mulţi cei care trebuie să plătească în cazul în care referendumul este invalidat.

8 thoughts on “Prezenţă de 52% la Referendumul de demitere a lui Băsescu”

 1. Adomnitei ala e mai prost decit permite legea, iar Fenechiu se inchipuie “acest Hrebenciuc” al PNL-ului, dar la fel de tantalau ca si primul mentionat.

 2. draga domnule penelist, respectivul document prezinta numarul locuitorilor stabili DIN Romania, nu contorizeaza si cetatenii romani din afara granitelor, de acolo si diferenta.

  1. @evident chiar si cu cei din afara, tot este sub numarul actual al alegatorilor din Romania. Ori asta este o problema majora

 3. Ionut, e fix asa cum spune evident. In plus, nu stiu daca nu e ca in cazul legilor, chestia cu retroactivitatea consecintelor. Mai precis, s-a stabilit ca se va numara in functie de datele statistice existente. Apoi s-a votat, s-a incheiat votarea deci evenimentul in sine a fost inchis, conform unor date. Daca ele se schimba ulterior evenimentului, din punct de vedere legal asta nu ar trebui sa schimbe datele problemei.

  Mu stiu daca ai vreun cuvint de spus pe acolo, dar daca da, spune-le oamenilor sa se uite in urma si sa judece cu creierul, nu cu altceva. Vor vedea ca daca e lasat in pace, basescu se scufunda. Daca e atras in conflict, cu cit se adinceste conflictul cu atit e mai eficient, el fiind un individ eminamente conflictual. Si cu tot regretul, in toata coalitia aia nu e nimeni capabil sa-i faca fata in situatii conflictuale.

  Lasat in pace moare singur, de plictiseala, nici macar nu trebuie ajutat. Cu atit mai mult cu cit in situatia de fata e doar de capul lui, ca un copil pe care-l lasi singur cu o masinuta de plastic.

  1. @stefan nimeni dintre noi nu pare sa constientizeze ca inca 2 ani cu acest individ toxic pot fi fatali. Cat despre plictiseala, o sa aiba singur grija sa nu se intample asta.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *