Ponta, lasă românii să voteze !

Cine credea că alegerile din noiembrie anul trecut vor reprezenta o lecție utilă pentru Victor Ponta, sper că acum au înțeles zădărnicia speranțelor lor. Omul acesta nu este, genetic vorbind, construit să se schimbe în bine.

Tocmai de aceea, am rămas surprins să văd valul de reacții manifestate unde altundeva dacă nu pe Facebook, care dezaprobă ultimatumul dat de PNL lui Ponta, prin care i se cere să dea de urgență reglementările legale necesare pentru a se putea organiza alegerile parțiale acolo unde este cazul. Tocmai de aceea aș vrea să subliniez din nou care sunt nuanțele reale ale acestei campanii:

Avem sute de mii de români care, la acest moment, sunt abandonați în interimate locale, fără a avea reprezentanți aleși în administrația publică, capabili să ia decizii. Avem sute de contracte de servicii publice nesemnate, unele din ele vitale pentru cetățeni. Cel mai la îndemână exemplu? Iarna aceasta, în Brăila, străzile nu au fost deszăpezite pentru că nu a avut cine să semneze astfel de contracte.

covernumaratoare

Tocmai de aceea, Partidul Național Liberal va continua să numere zilele care trec până când Guvernul va aplica legea și va organiza alegerile parțiale. Numărăm de fapt, un lung șir de zile de batjocură la adresa românilor.

Nu în ultimul rând, pe aceeași linie cu povestea de mai sus, președintele PNL, Alina Gorghiu, va depune, la sesiune APCE, o rezoluție legată de capacitatea tuturor țărilor membre de a se adapta nevoilor votului în diaspora, în condițiile în care din ce în ce mai mulți oameni votează în afara țării de origine, iar țara gază dar și țările organizatoare, au dovedit, din păcate, că nu întotdeauna au infrastructura necesară susținerii exercitării acestui drept.

Așadar, toți cei care susțin că este o rezoluție îndreptată împotriva guvernului Ponta, greșesc. Nu că nu ar fi fost suficiente argumente pentru un astfel de demers. La fel cum greșesc și cei care compară acest gest cu un alt gest al unui politician român, petrecut imediat după referendumul din 2012.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *