Politicienii și moaștele – o relație nepotrivită

E zi de mare sărbătoare în Moldova, cea care azi își sărbătorește ocrotitoarea, pe sfânta cuvioasă Parascheva. De câteva zile, zeci de mii de români participă la unul din marile pelerinaje ale ortodoxiei românești, în mod sigur cel mai mare din Moldova.

Prilej, nu se poate altfel, ca și politicienii români să își dea măsura credinței. Și cum mai bine dacă nu respectând vorbele sfinților părinți ai Bisericii, care ne cer ca într-o zi de mare praznic să nu facem nici un lucru care l-ar putea mânia pe Dumnezeu. Și, drept urmare, deputații au solicitat să nu fie considerați absenți de la programul de lucru de la Parlament, asta dacă se dovedește că au fost în pelerinaj la Iași. Pentru că se știe, politicianul român este printre cele mai evlavioase persoane din lume, asta în ciuda faptului că relația sa cu Biserica și Dumnezeu se reduce la un ciclu electoral.

Acum, nu pot să nu îmi imaginez cum va arăta dovada pe care o vor aduce parlamentarii:

1) scutire de la lucrările în comisii și plen semnată de Înalt Preasfințitul Teofan, Mitropolitul Moldovei.

2) selfie făcut la moaște, care să ateste evlavia credinciosului deputat.

Trecând un pic peste amuzamentul situației de mai sus, relația politică – biserică este una care stârnește controverse, creează dispute, ajunge să fie definită ca o relație nepotrivită, bolnăvicioasă uneori. Biserica are nevoie de ajutorul autorităților statului în orice proiect social pe care vrea să îl deruleze, dar asta nu trebuie să se transforme într-un menaje a trois deloc avantajos: politician – biserică – beneficii reciproce. Iar asta se vede și din declinul pe care îl are încrederea în BOR la acest moment.

Cât despre afirmația din titlu: în ziua când o să văd un politician care se așează discret și umil la coadă, așteptându-și în pioșenie rândul la închinare, atunci nu o să mai cred că relația politician – sfinți nu este una nepotrivită.

parascheva

Articol publicat și pe PoliticScan.ro

6 thoughts on “Politicienii și moaștele – o relație nepotrivită”

  1. Esti nebun Iancule ? Cum sa nu vina ” la inchinare ” tocmai politicienii ? Adica Dracu’ poate s a vina la biserica iar politicienii…NU ??????? De la “PNL ” n-a fost prezent nici macar unul la Iasi ca , vad ca in Parlament au cerut o zi libera sa mearga la….” inchinare ” !?! INCHINAREA MAMII LOR DE BANDITI !!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 8)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *