PokemonGo – noul star al marketingului din România

Lansa pe 6 iulie în SUA, Australia și Noua Zeelandă, iar mai apoi în majoritatea țărilor, printre care și România, PokemonGo a fost downloadat ]n peste 30 de milioane de telefoane, devenind astfel cea mai populară aplicație.

Cum era de așteptat, asta a stârnit și interesul oamenilor de marketing și a devenit un instrument de publicitate extrem de util. Chiar acum, în timp ce scriu aceste rânduri, pe net circulă niște imagini de la o conferință ținută la Secretariatul de Stat SUA, întreruptă de un jurnalist care căuta cu disperare un pokemon.

Vorbim, așadar, de un fenomen social fără precedent.

Nici România cu avea cum să stea departe de această nebunie. Și, pe lângă jucătorii înnebuniți de căutare, inclusiv instituțiile de stat din România s-au adaptat valului și au început să „angajeze„ pokemoni pentru anumite teme de comunicat.

Poliția Română:

A fost prima instituție care a ieșit public cu un mesaj legat de PokemonGo, invitând jucătorii să respecte regulile de circulație și având grijă și de cei din jur. Mesajul a strâns aproape 8000 de likeuri și peste 4400 de shares.

politiaromana

Universitatea de Vest Timișoara

În plină sesiune de înscriere pentru noul an universitar, Universitatea de Vest Timișoara a găsit modalitatea perfectă de a atrage tinerii în curtea ei, prin pokemoni strategi plasați pe acolo, astfel încât, fie și mânați de dorința de a captura micul monstruleț, tinerii să dea o fgă și poate aruncă un ochi și pe oferta educațională.

image

Autoritatea Electorală Permanentă

Poate cea mai neașteptată locație unde pokemonii bântuie este cea a standurilor AEP din aeroporturi. O modalitate extraordinară de a populariza ideea votului prin corespondență și care arată că se poate și la noi să facem marketing cu cap și care să atragă.

image

Mai în glumă, mai în serios, PokemonGo ar putea fi folosit pe viitor chiar și pentru a atrage lumea la vot, în campanii sociale sau, de ce nu, în organizarea de proteste. Pentru ultima variantă este de urmărit câți fani PokemonGo se vor aduna în acest weekend la Herăstrău, la prima vânătoare în grup organizată la noi.

Articol publicat pe Știripesurse.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *