PNL înființează Departamentul Online

Astăzi, în cadrul Consiliului Național al Partidului Național Liberal, la propunerea președintelui Alina Gorghiu, va fi înființat Departamentul Online al PNL.

De la momentul alegerilor din noiembrie, toate partidele au înțeles, fiecare în felul său, importanța social media în spațiul public. Cei care au fost atenți și pasionați de acest subiect ar fi putut observa semnele încă din 2012, odată cu protestele din ianuarie.

Roșia Montana și gazele de șist ar fi trebuit să fie deja semnalele cele mai clare că se crează toate condițiile pentru o reacție puternică, venită tocmai de acolo de unde nimeni nu se aștepta.  Iar votul din turul doi de la prezidențiale a confirmat asta.

Ce nu au înțeles mulți este că această victorie adusă de online și diaspora a fost mai presus de strategii făcute în buncăre și de specialiști social media răsăriți ca ciupercile după ploaie. Tocmai de aceea PNL, luând această decizie extrem de importantă pentru viitor, ar trebui să aibă grijă ca prezența sa în online să fie una cât se poate de naturală, făcută nu prin comunicări sterile, ci prin relația directă politician – oameni. Prin adaptarea mesajului la fiecare tip de rețea de comunicare, la fiecare tip de om cu care te poți intersecta în această lume virtuală.

Una extrem de populată dacă ne gândim că numai pe Facebook, românii au 8 milioane de conturi.

Voi ce părere aveți de această inițiativă?

campagna-elettorale-online

9 thoughts on “PNL înființează Departamentul Online”

 1. Ca sunteti varza, incepand cu alinutza. Am prostul obicei sa nu uit si sa nu iert. Acum ceva ani, cand nu era sefa ci era la stadiul de se_futa, i-am atras atentia de niste greseli intr-un/o program/platforma online pnl (legat de crin parca). M-a expediat cu un mesaj foarte interesant pe mail:

  “Buna!

  Imi pare rau sa aud asta, dar eu nu pot comenta decat ce se scrie pe
  blogul meu, nu raspund de alte bloguri…Astept cu interes comentariile
  tale in continuare.
  O zi buna!
  Alina Gorghiu”

  Retine…. atrasesem atentia referitor la o campanie a _PNL_, prin 2009. Cam cu asta se mananca madama indidualista pe care o pupi in cur acum. Verba volant, scripta manent :D

  Unii dintre puleti sunteti liberali, unii se cred, altii se dau… dar clar sunteti o masa de manevra pentru clasa conducatoare. Iar prin clasa conducatoare, ma refer la cea transpartinica cu aceleasi calitati si de aceeasi calitate. Nici macar nevoia de aparente nu o bifeaza, decat la nivel individual. Labe triste. Labii, pardon… ca aveti sefa acum.

  Fie ca jetul meu caldutz sa fie ca lumina care bla bla de paste… deci, fie ca… :D

 2. @ Ionut

  Sunt convins. Uite o declaratie de azi, numai buna pentru lansarea proiectului:

  “Alina Gorghiu, despre acuzatiile aduse lui Vasile Blaga: Eu nu cred ca este implicat, incearca altii sa-l implice”

  Deci, spuneai? =)) ))))

 3. @ Ionut

  Putea sa taca dracu’ din gura. Ca e pres pnl, nu psd ca sa zica pentru turma. Dar va considera o turma proasta. Bine… tu ai antrenament de la ceo daniel si piar stoica :)) )))))

  1. @sarcasticul pai cand presa din 10 intrebari, 9 ti le pune pe acelasi subiect, daca nu raspunzi, va scrie ca ai ceva de ascuns, nu?

 4. @ Ionut

  Tu chiar pui botu’ la orice, se vede antrenamentul de crestinus indoctrinatus boratusrlus.

  Hai sa-ti dau eu un exemplu de raspuns si nu sunt pres pnl. Bine, nu-s nici femeie, dar asta e partea a doua :D

  “Nu ma pot pronunta si nici nu ar fi corect din partea mea sa o fac, nestiind exact speta”.

  Pe langa ca l-a aparat cu necrezutul implicarii, fie… sa vii sa spui ca altii vor sa-l implice este maxim.

  Deci, spuneai? :D

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *