Cinicul joc politic al PNL cu pandemia de coronavirus. Pandemia Național Liberală

Dincolo de informațiile venite pe canale oficiale, dincolo de faptul că aceste zile pe care le trăim ar trebui (deși eu nu cred) să ne schimbe total modul de a funcționa ca și societate dar și ca indivizi, azi vreau să vorbi un pic despre poate cel mai mizerabil lucru de care avem parte: cinicul joc politic al PNL vizavi de coronavirus sau cum: ”A fost nevoie să moară oameni” a devenit laitmotivul mandatelor lui Iohannis.

Nu trebuie să mergem cu mult în urmă ca și timp pentru a vedea că această criză a coronavirusului a trecut pe lângă urechile PNL și ale lui Iohannis precum lecția de matematică pe lângă Bulă. Astfel, pe 10 ianuarie lumea afla că în China avem primul caz de coronavirus. Zi după zi, numărul cazurilor creștea, Asia făcea cunoștință cu teribilul virus. Până la sfârșitul lui Ianuarie criza ajungea și în Europa (Italia, Spania, Marea Britanie, Germania, Suedia, Rusia,  Finlanda. Ce făcea conducerea României?

Trecem peste faptul că încă din 21 ianuarie primeau informări oficiale prin care se cerea să ne pregătim cum trebuie pentru ceea ce va urma. România era introdusă de către președintele Iohannis, Orban și PNL într-o criză guvernamentală care a durat până în martie. O criză politică iresponsabilă, care a pus pe plan secund riscurile majore la care este supusă România din punct de vedere al pregătirilor pentru lupta împotriva coronavirusului. Două luni de zile în care se puteau face toate achizițiile necesare de materiale pentru spitale (nu îmi spuneți că nu erau bani, este suficient să vă reamintesc cât le-a plătit guvernul Orban fraților Micula? Fix 191 de milioane de euro). Ce se putea face cu banii aceștia? Se puteau cumpără pe puțin 10.000 de aparate pentru respirație artificială, atât de necesare pentru care vor ajunge în stare gravă în spitale.

Iar lista cinismului liberal poate continua bine mersi. Debarcarea lui Costache din fruntea unui minister pe care nu ar fi trebuit să îl conducă niciodată, cearta cu Firea și Streinu Cercel în ceea ce privește testarea bucureștenilor (asta în condițiile în care, în toată lumea, se cere doar atât: testați, testați, testați!) sau pomenile electorale marca Cîțu. Într-un moment în care societatea românească are nevoie de tot ce poate fi mai bun la nivel de specialiști pentru a putea trece cu bine peste ceea ce urmează, avem neșansa de fi la mâna unui partid, al unui premier și al unui președinte incapabili, cinici, iresponsabili.

”Prin noi înșine!”, sloganul adevăratului Partid Național Liberal a devenit, în fapt, strigătul de luptă al fiecăruia dintre noi. Prin noi înșine, căci nu avem pe cine altcineva să ne bazăm.

2 thoughts on “Cinicul joc politic al PNL cu pandemia de coronavirus. Pandemia Național Liberală”

  1. Daca nu stiam precis ca , dupa ce-ai criticat PNL-ul te-ai si dezis de ei si liderii lor de KKT , la ora asta-ti umpleam frigideru’ sa-ti ajunga pana de Craciun Iancule !!! Deci ” ASTIA HOTI , AILALTI TOT HOTI ” …SA LE LUAM FAMILIILE SI PE EI PERSONAL IN CARUTZA ! Te-ntreb eu Iancule , nu fac mai bine ca , in zi de vot stau acasa si dau lectii d e sex , in sensul ca le dau MUIE la toti ? Pai , vorba aluia : PE CINE S A VOTEZ DINTRE DOI TALHARI ??? Am sa-l votez p’ala care sta intre ei , ca ala cel putzin , ala stiu ce-a facut si stiu c-a facut doar bine nu ca javrele a stea !

Leave a Reply

Your email address will not be published.