Cum vrea PNL să câștige Bucureștiul?

Am urmărit-o astăzi pe Alina Gorghiu în emisiunea ”După 20 de ani„ de la Pro Tv. Și, dintr-o oră de dezbateri, trebuie să recunosc că două au fost nuanțele exprimate de co-președintele PNL care mi-au atras atenția.

Ambele au legătură cu alegerile locale din București și cu poziționarea PNL față de ceilalți competitori:

„De aceea apelul meu este la vot util, singurul om care poate să învingă candidatul PSD în acest moment este candidatul PNL cotat cu prima şansă să câştige alegerile„

”Cu tot respectul pe care îl port partidului său, Nicușor Dan nu are nicio șansă să câștige Primăria Capitalei„

„Traian Băsescu nu cred că e o resursă de luat în seama la alegerile locale„

Așadar, strategia PNL pentru București pare a fi aceea de a se adresa tuturor votanților de dreapta și de a le cere lor direct votul pentru Ludovic Orban. Este aceasta o strategie câștigătoare? Greu de spus, dar nici altă șansă nu au. În același timp,și Nicușor Dan și Băsescu stau, fiecare, pe niște cote extrem de bune în sondaje. Practic, Nicușor Dan, cu ale lui 15 – 17%, a reușit să își urce și partidul la 11%, în timp ce Băsescu este pe locul doi în orice studiu, cu 19 – 20%.

Greu de crezut că vreunul din ei ar renunța așa ușor. Sau că, altă variantă, nu vor face o alianță a lor, scoțând definitiv din joc PNL. Orice se poate întâmpla.

sondaj

Cert este că un mesaj atât de virulent anti-Băsescu, pe placul multora, fără doar și poate, corect moral, ținând cont de poziționarea celor două părți în ultimii 10 ani, poate zădărnicii orice speranță a PNL de a câștiga Capitala.

6 thoughts on “Cum vrea PNL să câștige Bucureștiul?”

  1. Iancule , Basescu nu va candida asa cum am mai afirmat insa , pui pariu cu mine ca , ” PNL” va bate palma cu Nicusor Dan pentru ca , insumate cele 17% ale lui si 17% ale lui Orban sa depaseasca procentele lui Gabriela ….Pandele ??? Jura-te ca nu-s tratative , negocieri in PNL pe tema asta !!!!!!!!!!! Rau este ca toti pacalicii astia : Ilie Nastase { asta-i prost ca noaptea } , Mihai Malaimare , Bogdan DIaconu sau nefericitul ala de copil din flori al Macoveascai , Ciprian Ciucu …faramiteaza electoratul si-l si debusoleaza cu promisiuni pe care…nici macar in vise nu le vor indeplinii vreodata si nu pentru ca n-ar vrea . Fireste…nici Gabriela- Vranceanu-Firea-Pandele n-o va face . 8)

    1. @Marian cel putin la momentul asta, Nicusor Dan sta, fara dubii, pe cai mari. Si isi permite o negociere dura. Una din care sa iasa intr-un mare castig.

  2. Voi va puneti unele intrebari legate de popularitatea candidatului x sau y,eu ma intreb ce va fi dupa?Vor cadea la pace?Se vor razboi in continuare?Greu de spus ..In perioada interbelica exista o oarecare intelegere intre partide privitoare la alternanta la guvernare.Acum totul este imprevizibil,supus hazardului.

    1. @MARIAN e o ruptura prea mare in societatea si politica romaneasca la acest moment. Intretinuta, poate, de unii interesati sa fie asa

  3. Iancule si Marian , in momentul acesta , politicienii romani { si nu doar ei } fac politica doar pentru ei , fac o politica total diferita de dorintele , d e necesitatile cetatenilor ! Asta ca sa nu mai intrebi ca si data trecuta frate Iancu , de ce nu ies eu si altii la vot . Pai d’aia pentru ca…me-am prins care-s d e fapt prioritatile politicienilor candidati d’aia !!! Nu alegatorii ci…doar ” interesele d e partid ” alea primeaza…parca am fi pe vremea lui Stalin pe fericirea mea !!!!!!!!!!!!!!!

Leave a Reply

Your email address will not be published.