Piscina, salvarea din luna lui cuptor

Deşi, dacă ne uităm acum la temperaturile de afară, putem spune că iulie, cunoscută ca fiind cea mai călduroasă lună din an, a fost blândă cu noi, în mod cert lucrurile nu vor rămâne prea mult timp aşa. Ţin minte că anul trecut încă de prin iunie am avut de îndurat temperaturi de peste 35 de grade şi că prima ploaie mai serioasă am avut-o abia în toamnă.

Deja meteorologii vin cu prognoze alarmiste, legate de seceta şi canicula care se par că ne vor ţine companie până prin  septembrie. Iar dacă ai neşansa de a locui într-un oraş ca Bucureşti, unde noţiunea de verdeaţă şi umbră devin istorie, atunci ai nişte motive de îngrijorare.

Pentru mine, vara caniculară este un anotimp de care cu mare plăcere m-aş lipsi. Mă ştie toată lumea că sunt fanul iernii, că aş trăi bine mersi zeci de coduri portocalii de viscol şi ger decât să fiu nevoit să îndur suferinţa unei veri bucureştene. Acum, serios, cui îi place vara, pe caniculă în Bucureşti? Dacă există un astfel de om, are tot respectul şi toată mirarea mea.

Să fii nevoit să mergi într-un RATB transformat în saună, având alături de tine oameni certaţi cu săpunul şi înconjurat numai de betoane şi asfalt, care te fac să îţi doreşti să dispari instantaneu la mare. Dar ce te faci dacă nu poţi totuşi să ajungi la mare. Păi, nimic mai simplu: o piscină, a ta personal, de dorit, cu o bere rece alături şi deja viaţa capătă alt sens, altă plăcere.

Prima mea interacţiune cu o piscină la casa omului s-a petrecut acum câţiva ani buni, la casa unei rude. Ce să mai spun: eram ca raţa în apă, ca o cloşcă pe ouă, ca Băsescu pe Udrea, pardon, la Cotroceni. Nu mă scotea nimeni de acolo, decât poate eventual cu forţa. Exisă însă şi câteva mici minusuri pe car ele-am regăsit la ideea de a avea piscină proprie:

– apa, dacă sunt mai multe persoane care se folosesc de piscină, se murdăreşte foarte repede. Iar procesul de schimbare a ei nu este chiar cel mai reuşit.

– albinele ;)) ) – ei, bine, da. Pentru mine albinele din preajma unei piscine (atrase fiind de Dumnezeu cine ştie ce) au reprezentat mereu un adevărat pericol de moarte :)) )) Nu vă doresc să experimentaţi sentimentul unei băi cu 10 – 12 astfel de bâzâitoare pe lângă voi.

Acum, lăsând gluma la o parte, în ziua de azi, a avea o piscină în curtea casei tale nu mai este un lux. Se găsesc mii de opţiuni, unele la preţuri chiar decente. Astfel că verile caniculare ce se tot revarsă peste noi în ultimii ani, par mai uşor de trecut acum. Iar când ai lângă tine şi nişte furnizori de echipamente de piscină precum cei de la Acci, atunci chiar că nu ai de ce să te mai îngrijorezi şi nu îţi rămâne decât variante unei băi  răcoroase ori de câte ori vrei, chiar la tine acasă.

Eu unul asta intenţionez să fac. În piscina altuia :)) )

piscina

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *