Piaţa Universităţii – manipularea

Suntem deja la aproape o săptămână de la primul miting din Piaţa Universităţii. Cred că se pot trage câteva concluzii interesante:

– este îmbucurător faptul că lumea a ieşit în continuare în stradă, deşi băsiştii abia aşteptau ziua de luni ca să spună: “gata, la muncă cu voi”

– este trist că nu reuşim să aducem alături de noi mai multă lume. Cu maxim 1500 – 2000 de oameni, asigurăm maxim ratingul Antenei 3 şi un whisky agitat pentru Băsescu.

– am reuşit să rezistăm unei prime tentative de distrugere a mitingului. Bătăile de duminică seara au fost un moment zero. Dacă şi luni s-ar fi continuat în acest fel, mişcarea paşnică şi legitimă de protest ar fi fost distrusă.

Unde suntem acum?

Suntem la momentul în care acest protest trebuie să se radicalizeze. Cum? Prin venirea unui număr şi mai mare de oameni în stradă. Sindicatele au anunţat că vin alături de noi, USL a anunţat că va veni alături de noi, mai mult, joi este programat şi un marş de protest asumat de USL care se va finaliza cu joncţiunea manifestanţilor în Piaţa Universităţii. Deci semnele sunt bune..

Ce ne aşteaptă?

Suntem din nou în faţa unei tentative de distrugere a mitingului de protest. Cum? De data asta prin infiltrarea unor elemente care să încerce să îi facă pe oameni să scandeze nu doar împotriva PDL, dar şi a USL.

Să ne înţelegem. Este dreptul fiecăruia să aibă opinie politică şi să o poată exprima. Dar în Piaţa Universităţii asistăm la o manevră atât de evidentă de deturnare. De ce? Păi simplu:

– când Ludovic Orban a venit ieri în piaţă (gest cu care nu sunt de acord, Ludovic nu este în acest moment un lider atât de apreciat al PNL) a fost doar un grup de tineri, manipulaţi de Mircea Toma, care aproape s-au repezit să îl linşeze pe Orban. Marele lui noroc a fost că în piaţă erau sute de liberali care au sărit să îl apere.

cancan

– nu toţi oamenii politici sunt huiduiţi. Exemplul cel mai elocvent: Alina Gorghiu, deputatul PNL sector 5 fiind primită foarte bine de oamenii din piaţă.

– la scandările celor câtorva persoane: “ULS şi PDL, aceeaşi mizerie” piaţa reacţiona imediat cu “Jos Băsescu”.

Cui foloseşte această nouă tentativă de manipulare?  Logic că puterii. Este momentul ca manifestările din Piaţa Universităţii să capete consistenţă, atât numeric, cât şi ca organizare şi revendicări politice. Băsiştii nu vor asta. Agită apele, în speranţa că sosirea lui Crin, de joi, va fi un fiasco.

Nu va fi aşa. Vor trăi o dezamăgire foarte mare.

5 thoughts on “Piaţa Universităţii – manipularea”

  1. De aceea trebuia facut mitingul de joi.Practic odata ce zeci de mii de sustinatori ai USL isi vor uni fortele cu manifestantii din Piata Universitatii,”elementele basiste”care tot incearca sa deturneze acest protest vor fi izolate si scuipate afara de la miting.Oricum,vizita lui Orban a fost inoportuna.Sa nu uitam ca nu toti cei ce manifesta in piata sunt automat pro-USL.

  2. ” este trist că nu reuşim să aducem alături de noi mai multă lume.
    In primul rind tu trebuia sa dai un exemplu personal, insa te-ai tot fofilat. Si ca tine sint destui care fac “revolutie” doar din gura.

    1. @sandman faptul ca nu am reusit sa ne intersectam, pana azi, sper, la miting, nu inseamna ca unul face revolutie din gura si altul din strada..ce naiba, ne certam intre noi?

  3. N-ai dreptate. Am fost acolo la momentul respectiv si am vazut toata treaba. Nimeni n-a ” sarit sa-l linseze” in sensul corect al expresiei.Insa vreo doi dintre cei care erau acolo si care intamplator sau nu sint amandoi membri ai ….PNL , si care locuiesc pe undeva pe langa B.dul Brancoveanu si-au adus si i-au adus domnului Orban aminte de ziua cand era postat in colt la Brancoveanu cu Oltenitei si facea efectiv campanie electorala pentru Traian Basescu. Este vorba despre prima candidatura la presedentie. Atunci domnul Orban credea ca plecand Basescu pa Presedentie va ramane el Primar general …pe atunci fiind doar viceprimar d.l Orban Ca a luat plasa…asta e, ca dupa aia a inceput sa-,l injure public pe Basescu….chiiar este altceva insa oamenii n-au uitat si…i-au adus aminte acest fapt. Cand d.l Orban a negat astia…s-au basicat si l-au luat la huiduieli…iar daca ala n-a fost in stare sa plece mai incolo imediat si dimpotriva a incercat sa-i persifleze , sa-i ia in balon…mie mi s-a parut ceva normal reactia lor.Cat despre Alina Gorghiu…pai nu te supara intre Alina Gorghiu si Ludovic Orban…e cale ca de la Pamant la Luna. Pai ce d.na Gorghiu s-a compromis vreodata precum Orban ? A dat vreodata cu masina peste cineva iar apoi a incercat sa musamalizeze ? Fara suparara insa daca am avea macar…250 de deputati sau senatori precum Alina Gorghiu in Parlament…pai aici in Romania ar fi…Raiul pe Pamant din toate punctele de vedere!Cat despre Mircea Toma { n-a scris pe la “Catzavencu” ?} pai draga amice….stie el ce stie! :satansmoking:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *