Phillips – curățenia nu a fost nicicând mai ușoară

Ce criză politică și umanitară în Ucraina. Ce criză politică în România. Ce criză oriunde altundeva. Zilele acestea, mai tăcut poate ca de obicei, în casele din România și în toate hipermarketurile posibile s-a desfășurat o adevărată criză cu efect de nebănuit. Despre ce este vorba?

De la 1 ianuarie, aspiratoarele cu o putere mai mare de 1600 de wați nu vor mai putea fi fabricate, potrivit unei directive a Comisiei Europene, care doreşte, şi pe această cale, reducerea consumului de energie electrică. În plus, noua directivă va impune producătorilor sa pună un rating energetic pe fiecare aparat, aşa cum este specificat acum pe frigidere sau pe aparatele de aer condiţionat, de exemplu. De la 1 septembrie, vor fi acordate şapte ratinguri, de la A (cel mai eficient) la G (cel mai puţin eficient).

Aspiratoarele puternice pe care comercianţii le au pe stoc pot fi vândute şi după această data, până la epuizarea stocurilor. Ocazie pentru retaileri să facă reduceri de preţuri. Dar și un mare noroc pentru gospodinele care preferă produsele Philips, fie că vorbim de un aspirator umed uscat, unul din cele mai moderne, fie că apelăm tot la tradiționalul aspirator robot cu preț bun și care încă face treaba sau pur și simplu căutăm un filtru de aspirator nou și care să dureze. Toate la un preț excepțional și de o calitate ireproșabilă. În condițiile în care ne pregătim de curățenia de toamnă, astfel de produse nu au cum să lipsească din casa celor pentru care tehnologia e totul.

image

Pentru că, la țară, cred că bunicii noștri se pot lipsi bine mersi de aspiratoarele mai puternice sau nu, de diverse gadgeturi fără de care noi nu putem trăi, și să facă curățenie cu bătătorul și cu mătura de paie, prietenii de nădejde ai oricărei gospodine și cei mai eco dintre toate. Când ni se aduce în discuție subiectul unei inevitabile apocalipse, nu de puține ori mă gândesc că ea se referă la dependența oamenilor față de tehnologie, de tot ceea ce nu mai ține de ei, ci de mașinării. Pentru că, credeți sau nu, există oameni care dacă ar fi lăsați în mijlocul unei câmpii, fără nimic care să îi ghideze și să îi ajute, nu ar fi în stare să facă nici măcar un pas.

Tot așa și în ce privește curățenia. Aș fi dispus să fac pariu cu voi că existe personaje pe lumea asta care, dacă li se strică aspiratorul, își lasă casa în mizerie, fie pentru că nu au auzit de noțiunea mătură, fie pentru că merg pe principiul că e prea ”low profile” să mă vadă lumea că dau cu mătura.

Da, trăim într-o lume nebună și scriem despre ea.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *