Paştile înseamnă Hristos, nu un iepuraş !

Paştele înseamnă să mergi la slujba de Înviere ce ţine toată noapte şi să te întorci acasă împărtăşit, nu să vii la Biserică pentru slujba de afară şi să strigi după preot: “Hai, părinte, că e 12 noaptea, a înviat deja Hristos !”

Paştele înseamnă bucurie, familie, speranţă, nu cluburi, fetiţe pe cuburi şi aburi de alcool până la leşin.

Paştele înseamnă sacrificiul lui Hristos, Patimi şi moartea, pentru a birui moartea, nu cine ştie ce iepuraş anemic care aduce nu ştiu ce cadouri comerciale.

Şi nu în ultimul rând, Paştele nu înseamnă îmbuibare cu mâncare, ci să împarţi şi cu cei sărmani din prisosul tău.

Când vom înţelege toate astea, vom începe şi noi cu adevărat să trăim cea mai mare sărbătoare a creştinătăţii.

88197_plangerea-lui-iisus

8 thoughts on “Paştile înseamnă Hristos, nu un iepuraş !”

 1. Pastele { prag , treapta , trecere } nu inseamna sa mergi la biserica pentru slujba de Inviere si sa vi de acolo cu …” Lumina ” !Pastele nu inseamna nici macar ” sa imparti cu cei sarmani din prisosul tau ” !La Isaia 58/5 scrie foarte clar despre acest…”prisos” si ma mir ca nu pomenesti despre el in primul rand .Pastele nu inseamna ” scrificiul lui Cristos ” , nici macar asta nu inseamna ! Pastele este un simbol al renasterii naturii si implicit a omului , un om nou , ce trebuie sa-si spele singur pacatele mai inainte de a le spala sangele celui sacrificat FARA VINA !!! Pastele nu inseamna nici macar …impartasanie ! Pastele inseamna SPERANTA IN MANTUIRE , iar aceasta mantuire nu poate venii { ai drepatate aici : nici macar un “iepuras anemic sau … dimpotriva , nu poate aduce asa ceva }decat din sufletele noastre si abia apoi sa asteptam PASTE , LUMINA sau…..REINVIERE DIN MORTI deoarece acesta inseamna omul nou : omul spalat de pacatele vietii duse , pe care a lasat-o in urma lui , atunci cand a hotarat sa devina un adevarat crestin , un adevarat OM CREATIA LUI DUMNEZEU !!! Asta o afirm eu….liber cugetatorul si chiar nu ma intereseaza parerea ta :p …chiar daca prin aceasta risc sa te supar , prietene Ionut Iancu ! :D ” Fariseu orb , spala intai partea dinauntru blidului , si abia apoi spala si partea din afara lui ” ! 8)

 2. @Iulia

  Pana la ura, ipocrizie si fariseism maxime. ;)

  @Ionut

  Liminitza de la capatul tunelului tot cu jet-ul vine? Si vezi ca ai uitat sa mentionezi si curatenia bi-anuala la un popor obisnuit sa faca baie cel mult saptamanal :D

  Ziceai de impartit prinosul… Sa inteleg ca da mult prea fericitul daniel ceva din aurul de pe el? :)) )

 3. Fara suparare Iancule dar si voi { BOR-ul } tot asa faceti : inchideti gura oamenilor tot cu citate biblice , ” saturandu-i” in acest mod de foamea , de pofta de a pune intrebari incomode de cele mai multe ori ! 8)

 4. @Ionut

  “Laturi” iti spune ceva? :D O alta regula inteligenta popeasca cu radacini divine :)) ))

  Oricum… imediat ce face daniel o fabricutza de detergent AUTORIZAT, sa vezi ce se da verde la spalat. :D Eh… cum ti-o cauti tu :)) )))

  Si, te rog… Iulia nu generalizeaza. Vorbea strict de tine, mai ales dupa ce ti-a vazut postarea cu papii, mustind de iubire crestin ortodoxa. Daca ar generaliza, te-ar trimite spre exemplificare de fiinte care fac umbra pamantului, logicii si limbii romane pe vreun forum gen crestinortodox.ro. :D

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *