Parfum de Salcâm Viu

Este trecut de ora 9 seara, în calendar este martie dar pe afară decembrie și ianuarie se joacă cu frigul din noi. Mi-am pus un pahar de vin, am închis luminile, ochii și mă las purtat prin amintiri, prin parfumuri, prin dorul de tine. Cam așa fac de fiecare dată când simt că lumea aceasta mă copleșește, înnebunește. Fug de ea, la tine în brațe, în Raiul meu, așa cum ți-am spus încă din prima clipă în care te-am descoperit.

N-ai știut nicio clipă, dar o afli acum, ca o spovedanie ascunsă în brațele tale, așteptând dezlegarea de a mă putea împărtăși iarăși din gustul buzelor tale, parfumul meu preferat. Știi care este ritualul meu din fiecare zi, după ce tu pleci de acasă, spre cărări ce ne poartă dorul, iubirea, povestea? Îți iau sticla de parfum, prima pe care ai adus-o la noi acasă, îmi dau un pic la încheietura mâinii și o miros. Este parfumul pe care l-ai purtat la prima noastră întâlnire, aducea a absint verde. M-am îmbătat cu tine, iubita și de atunci nu mi-am mai revenit din beția de iubire.

Iar de aici încolo este doar un vis cu parfum de femeie, parfumul tău. Un parfum făcut să se împlinească doar pe pielea ta, în jurul urechilor, ușor pe gât, coborând spre sâni…ah, iubita, cine ar fi crezut că eu o să iubesc, iubindu-te pe tine, și o întreagă industrie de parfurmuri? De ce el? Pentru că este exact ca tine. Dă dependență. Te intersectezi o singură dată în viață cu el dar îți pătrunde în fiecare colț al sufletului, al minții, pentru totdeauna. Și îl cauți cu disperare, așa cum te-am căutat eu de la începutul lumii.

Dar, dincolo de acest brand de parfum, semnătura mea parfumată ești tu. Mireasma mea de salcâm, parfum creat din picături de lacrimi de îngeri, praf de stele dospit de Deus și sare de mare prin care ți-ai plimbat tălpile. Spunea Coco Chanel, ea, regina lui Channel No. 5: ”Nu există eleganță fără parfum. Este accesoriul nevăzut, sublim, neuitat. Îți anunță sosirea și îți prelungește prezența după ce ai plecat”. Deci asta era, tu ești parfum. Parfum de Salcâm. Eleganță, sublim, de neuitat. Prezentă încă de când doar Duhul se preumbla peste Pământ și prezență vie peste întreaga mea lume și atunci când veacurile se vor fi sfârșit.

Textul acesta, neobișnuit poate, pentru cititorii mei fideli, este scris pentru un proiect minunat, marca Mirela Pete, Clubul Condeielor Parfumate. Un loc atât de frumos, unde oamenii vin și se hrănesc și se parfumează prin cuvinte.

Sursă foto: Pixabay

21 thoughts on “Parfum de Salcâm Viu”

 1. Am gasit aici una din cele mai frumoase definitii ale clubului nostru literar parfumat: ”Clubul Condeielor Parfumate. Un loc atât de frumos, unde oamenii vin și se hrănesc și se parfumează prin cuvinte.” :)
  Și am mai găsit aici o preafrumoasă salcâmioară, iubită la nebunie-iubind duios, parfumul de femeie-salcâm-floare venindu-i de minune, iar iubirea și mai mult! Fericirea plutește în aer ca iubirea, ca parfumul iubit al iubitei, peste tot în frumosul tău text.
  Coco Chanel era nu doar o creatoare remarcabila, genială, ci si o femeie inteligentă si pasională. Ceea ce a spus ea rămâne veșnic valabil, e probat de aproape un secol și nu s-a infirmat niciodată.
  Bine ai venit in club si la multi ani, in zi aniversara a 7 ani de povesti parfumate! :)

  1. @Mirela Pete: Mă bucur atât de mult că v-a plăcut! Trebuie să recunosc că am avut emoții ca niciodată, sperând că nu voi dezamăgi la prima mea vizită în acest club atât de minunat. Coco Chanel cred că este acel model de femeie care ar trebui promovat în cel mai deșanțat mod posibil, mai ales acum, când lumea și-a pierdut busola și valorile.

  1. @Pandhoraa Mulțumim din suflet și, ca să fur licența iubitei mele, îmbrățișări iancnician-poclidiene!

  1. @Ella Iubirea este frumoasă. Este o declarație veșnică a lui Deus pentru lume. Mulțumesc de vizită și de apreciere :)

  1. @Lili Mulțumim din suflet, Lili. Totul pentur noi este iubire. O iubire sinceră, până în străfundurile lumii și a sufletului nostru, care ne va ajuta să ducem povestea noastră în veșnicie. Mulțumesc pentru aprecieri, gânduri calde de bine către tine!

 2. Eeeee, pai se putea sa fie Iancu fara declarația de dragoste la purtator? Copilul Poclid e pe mîini bune, zic, nu?
  Hai ca mi-a placut scriitura, o doza de prospetime si tinerete buna de pus la rana!
  La multi ani, condeier!

 3. Surprinzător și fermecător!Cu admirație, hai fie și putin invidioasa, pentru că nu stiu sa-mi fi facut și mie cineva o declaratie atat de frumoasa… Felicitări!

  1. @Maya Mulțumesc din suflet, mă bucur că scrierea mea este atât de bine primită de voi, cei car epășiți pentru prima dată pe aici. Iubirea este fermecătoare și mereu surprinzătoare. Este ca și când, precum Apostolii la Pogorârea Sfântului Duh, înveți să vorbești într-o limbă de care nu știai că există și mai ești și înțeles de toată lumea :)

 4. Nu zic să stai la 5 stele și să te lăfăi în lux, dar dacă nu îți permiți o cafea si tre să ți-o faci tu poate ar trebui să ai alte priorități în viața profesională nu sa vizitezi Parisul de ex. poate nu ai citit că trebuie să cumperi experiențe. și ce experiență mai mișto decât să mergi la loq cost și să îți faci de mâncare acasă, în micul tău apartament la 2 ore distanță de oraș, economising 20€ pe noapte?

 5. La multi ani membrilor Clubului! Si multumesc pentru urare! ? * Azi mi-am amintit cum ma tot dadeam pe langa blogul tau, nehotarandu-ma daca sa scriu sau ba, nestiind cine poate scrie. Acum mi se pare amuzant, dar atunci nu era deloc amuzant. ? * Mi-ai zgandarit interesul pentru “Ma griffe ? Si, cum bine zici, prea se schimba formula parfumurilor. Nici parfumul meu preferat, Opium, nu prea mai e ce-a fost (desi nu e prea vechi pe piata). ? Nu-i bai! Sunt altele! * Am vazut filmul cu nebunul care voia parfumul perfect L-am vazut pana la capat doar din pura curiozitate, pentru ca e ingrozitor (si destul de scarbos in unele faze)! * Cateva dintre parfumurile pe care le amintesti aici mi-au fost si mie semnatura, cat timp a fost lichidul in sticluta. ? * Zile fericite iti doresc, cu drag! Spor in tot ce faci! Succese!

 6. Ce facusi Iancule , ti-ai tras…club ? Ai dat-o pe proza ? Al dracului esti frate Ioane .. cum ai tu lipici la dame !?! 😎

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *