Parfum de România

Vorbeam mai zilele trecute cu un prieten despre cum românii sunt cei mai abili în a găsi soluții la absolut orice problemă cu care se confruntă. Încă de pe vremea când înlocuiau cureaua de la transmisia Daciei cu dresurile nevestei și până în ziua de azi, românul nu a dus lipsă de inițiativă.

Și cum ne hlizeam noi așa, ne-am adus aminte de un prieten comun care, la momentul în care a descoperit guma orbit, a renunțat să se mai spele pe dinți. Motivul invocat: ”ăștia de la tv zic că guma asta oricum curăță singură gura” :)) )) Și acesta e doar un singur exemplu. Deși este certat la maxim cu apa și cu săpunul, românul, indiferent că vorbim de orășean sau de omul de la țară, este mare iubitor de parfumuri. Și uite așa, fiecare, după posibilități, are propriile mărci preferate de parfumuri ieftine, dar cu o calitate acceptabilă. Iar pentru femei, nu cred că există parfumuri de damă comandate online pe care să nu le fi încercat.

Unde este problema? În faptul că, așa cum se întâmplă și în societate și evoluția ei, românul trece, sare, peste niște etape. Da, parfumul e bun, te poate face mai plăcut, mai atractiv pentru sexul opus, de exemplu. Dar, înainte de a te da cu parfum bărbătesc ieftin, fă și tu un duș, aruncă un pic de apă pe tine, dă și cu un pic de săpun. Și astfel, în loc ca parfumul să ducă o luptă inegală cu mirosul de transpirație, va reuși cu adevărat să te facă mai plăcut, măcar din punctul acesta de vedere, într-o comunitate.

image

Nu reușesc să înțeleg de ce, după atâta timp, lucrurile nu par  evolua într-o direcție bună, nici chiar pentru un oraș cum este București, capitala țării. Pentru cei care ați avut ghinionul să vă petreceți o vară pe aici și să circulați cu mijloacele de transport în comun, mirosul întâlnit pe acolo nu cred că va fi prea curând uitat. Și nu, nu putem da vina numai pe pensionari.

Singura soluție pe care o văd aici este o introducerea încă din școala generală, poate chiar de la clasa 1. Numai așa vom învăța să apreciem cu adevărat importanța igienei în viața noastră și pentru sănătatea noastră și vom aplica ceea ce învățăm. Altfel, riscăm să redevenim cunoscuți în lume pentru boli ale lipsei de igienă, boli cu adevărat rușinoase pentru o țară despre care, cel puțin declarativ, spunem că este în secolul 21.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *