Poza cu Orban petrecând este despre noi și ei. Despre disprețul lor!

Adună câte zile ai stat fără să mai ieși din casă. Mai pune acolo și zilele în care nu ai fost să îi vezi pe cei dragi, în care nu i-ai mai putut strânge în brațe. Poate te numeri și printre acei români care și-au pierdut pe cineva drag din cauza coronavirusului și nu ai putut să îi fi alături pe ultimul drum.

Ți s-a interzis să mai mergi la Biserică. Mirosul de tămâie ridicat către cer era infectat, mirosul de trabuc din biroul lui Șică relaxează ca un ritual șamanic. Posibil să îți fie pierdut definit slujba, o semnătură pusă de unul din miniștrii lui Orban pe un document cu restricții, într-o pauză dintre două pahare de Jack.

Sau poate au reușit să te sperie atât de mult încât, de 3 luni de zile stai închis în casă și nici acum, când ți s-a redat, parțial, libertatea de mișcare, nu prea mai vrei pe afară. Oricum, e o lume atât de urâtă.

Contează prea puțin tot scenariul care se țese în jurul pozei de aseară cu Orban petrecând de ziua lui împreună cu acei miniștri. Că este o declarație de război pe filiera Rareș Bogdan, că de fapt prin guvern ar mai fi în continuare cârtițe PSD, că toată târâșenia ar fi fost pregătită și regizată de Ponta. Ceea ce contează este că această poză ne arată, încă o dată, diferența dintre noi și ei. Oricare ar fi cei care vin la putere, disprețul lor față de populație este la același nivel. Noi, pentru ei, nu suntem nimic mai mult decât o flegmă plină de viruși de care ar vrea să se izoleze cât mai curând.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *