Oprescu – nebun sau prost?

Ieri am preferat să dau doar știrea și comunicatul DNA. Nu m-am hazardat la prea multe considerente personale, dintr-un motiv cât se poate de simplu: era abia dimineață, cunoscând cum evoluează subiectele astea, era de așteptat să curgă multe alte informații, plus obișnuitele intoxicări și toate cele. Așa că am așteptat.

Faza 1

De dimineață, până spre orele prânzului au început să curgă scenariile: 25.000 de euro bani imprimați cu cerneală invizibilă, marcați ca mită. Oprescu prins în trafic, 5000 de euro erau la el. Este ridicat și apoi supus unui maraton de peste 19 ore de interogatoriu și percheziții. Acasă, la Primărie. Se găsește și diferența de 20.000 de euro. România abia se trezise și cu toții erau buimăciți de știrea care venea tocmai într-o duminică dimineață. Vorba lui Bolcaș:

”Ce popor suntem dacă arestăm un om în sfânta zi de duminică”

Faza 2

Încep să apară, pe surse, informații din referatul de arestare al procurorilor. De acolo aflăm cât de prevăzător era Oprescu. Cum organizase totul ca pe o adevărată rețea de mafie. Aparatură de bruiaj acasă, banii în pungi de cadouri, ascunși sub pernele de prin casă. 10% din tot profitul realizat de beneficiari ajungea la primar, se vehiculează un total de peste 1 milion de euro în perioada 2013 – 2015.

Un pic mai bine decât 25.000 de euro, cât era suma menționată de dimineață.

Faza 3

Se trezesc la viață și propagandiștii. Apare interviul cu Oprescu, realizat fix în locul unde cică a pus la punct ultimele detalii ale întâlnirii fatidice de cu seară. Aflăm că și denunțătorul transpira din greu, stresat, nervos, gras și afectat de caniculă. Șpagatistul Badea concluzionează că flagrantul nu e flagrant, sonorul Pieleanu scoate repede din joben un sondaj ce arată cotele amețitoare de încredere în doctor. Se apasă puternic pe butonul emoțional,aflăm că bietul om, după zeci de ore petrecute la Primărie spre bunăstarea Bucureștiului, se mai ducea noaptea să și opereze. Prieteni, nu șpăgi, răutăți ce sunteți.

Sorin-Oprescu

Vine noaptea. Doctorul Oprescu primește 30 de zile de arest preventiv și astfel Bucureștiul își vede împlinită promisiunea lui Oprescu de a-i oferi ceva suspendat. Primarul suspendat.

Acum, la final, nu pot să nu revin la întrebarea din titlu: omul ăsta e nebun sau prost de-a binelea?

5 thoughts on “Oprescu – nebun sau prost?”

  1. Aceeasi intrebare mi-am pus-o de la aflarea stirii, ca si tine. Si ma incearca o ciuda turbata pe Oprescu. Nu ca as fi vreun ‘fan’ Oprescu, nu l-am cunoscut personal. Doar mi-a inspirat respect si consideratie cand l-am vazut si ascultat prima oara, la primul lui interviu la Tv. Sunt multi ani de atunci. Mi-a placut ca a zis ca “orice poate fi recuperat in viata, averi, studii, … doar bunul simt, daca nu-l ai, nu-l poti recupera vreodata…” Iar acum ce sa mai zic… ditamai cariera, ditamai respectul si increderea atator oameni pe care i-a salvat, sau cu care a lucrat, ditamai viata lui construita prin munca lui, prin creierul si mainile lui… a dat cu piciorul la tot. Pentru ce? A meritat? Am aflat ca are si mari probleme de sanatate… Si atunci, ma intreb si eu, ca si tine, omu’ asta e nebun sau prost? Imi pare sincer rau… si da, e trist…

  2. Da , da am vazut inca de aseara : se avanseaza d e catre avocati un puseu d e nebunie in sprijinul gestului facut ! Bai frate dar , cum dracu s e face ca , toti banditii astia cu gulere albe , cum aud zanganit de catuse …cum se inbolnavesc care mai de care ? Bai , dar inainte sa bage zvastu’ cum dracu d e nu s-au inbolnavit ???

  3. Bolcas….Bolcas vorbeste gura fara el !!! Daca era vorba despre un hot d e ” buna dimineata ” { sti ce-i ala Iancule ??? } sau daca era vorba despre niste nenorociti care talhareai si violau o baba d e 80 de ani n-avea nici o retinere hodorogu’ dracului !!! Tot asa zicea si Vadim { fireste la cativa ani de atunci } despre Ceausescu si nevasta-sa , ca , ” n-ar fi trebuit executati in Ajunul Craciunului , se putea amana chestia aia vreo cateva zile “…ce conta ca intre timp mureau oameni !? 8)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *