Oarba justiție română

Am tot vorbit pe aici despre diverse decizii ale justiției, despre diverse rechizitorii ale procurorilor, care, într-un stat normal, ar fi dus nu la condamnarea cuiva, ci la scoaterea din activitatea fie a procurorului respectiv sau a judecătorului.

În România deja nu mai este o surpriză modul în care funcționează justiția, poate doar în ochii umezi ai Sorinei Matei să putem discuta despre corectitudine sau ceva de genul. Exemplele Năstase (condamnat pentru a fi dat ca exemplu, într-un dosar găunos), Voiculescu (cu tot cu telepatia lui) sunt deja cele mai sonore măgării ale actului de justiție.

Nu vorbesc aici în general de cât de corupți sunt sau nu cei doi. Știm cu toții tot ceea ce poartă rău după ei atât Năstase cât și Voiculescu.

Decebal-Traian-Remes

Și ca să fie cât se poate de clar cât de mizerabilă este justiția românească, iată cum sună motivarea condamnării lui Decebal Traian Remeș în dosarul ”Caltaboșul”:

”Chiar dacă în înregistrarea audio-video din 23 septembrie 2007, realizată la terasa Restaurantului ‘Rouge Toujours’ nu se vizualizează plicul cu bani în materialitatea sa, aceasta nu înseamnă că inculpatul Remeş Decebal Traian nu l-a primit, având în vedere comportamentul specific al persoanelor care săvârşesc astfel de infracţiuni, măsurile de precauţie pe care şi le iau inculpaţii, prudenţa manifestată de inculpatul Mureşan loan la întâlnirea cu Remeş Decebal Traian, aspect ce rezultă din discuţia purtată de aceştia în momentul în care s-au întâlnit şi ulterior”

Așadar, nu contează dacă banii au existat sau nu, vorba lui nea Puiu Iordănescu, ai, nu ai mingea, tragi la poartă. Pe principiul ăsta te vor putea ridica oricând și condamna pentru viol, pentru că nu contează dacă ai folosit scârbavnicul obiect, cu gândul sigur ai păcătuit.

2 thoughts on “Oarba justiție română”

  1. Iancule dupa umila mea parere TOTI cei ce se afla in functii decizionale la nivel de stat ar trebui ca inainte de a depune juramantul in calitatea ce-o detin sa semneze si un act prin care sa se angajeze ca nu vor contesta o eventuala condamnare la macar 300 de ani de puscarie chiar daca vinovati de eventualele acuzatii ar fi … subordonatii lor ! Insa in aceeasi masura asi dorii { fireste daca ar fi cu putinta } ca si cei ce judeca , magistratii , sau cei c e acuza , procurorii , sa faca acealsi lucru . ” Masura pentru masura ” Iancule asa cum a spus pe vremuri celebrul Shaekspeare in respectiva piesa d e teatru . 8)

Leave a Reply

Your email address will not be published.