O lecție dură pentru PNL

Moțiunea de astăzi din Parlament trebuie să reprezinte pentru PNL un moment zero, un punct de cotitură. Nu se aștepta nimeni ca astăzi moțiunea chiar să treacă. Dar când, ca partid de opoziție și inițiator al acestui gest democratic, nu numai că nu capitalizezi, ci pierzi total și pe linie, atunci e timpul să te așezi la masă, să privești realist și să iei o decizie. Hai să vedem care sunt punctele importante:

Politic

Moțiunea de cenzură a PNL a fost total îndreptățită. Suntem, la acest moment, singura țară din lume care are un premier inculpat și trimis în judecată, ce se află încă în funcție. Nu ai cum să cauționezi un astfel de om în fruntea guvernului. Să nu depui o moțiune ar fi însemnat să fii și tu părtaș alături de Ponta.

Social

România se împarte în două categorii: ruralul, îi este total alături lui Ponta. Lor li se adresează de fiecare dată premierul când le spune de salarii, de pensii, de faptul că avem creștere economică, că mărește tot ce prinde. Urbanul îl urăște sincer pe Ponta. Vede în el personificarea a tot ceea ce e mai rău: mitoman, corupt, plagiator, arogant, prototipului parvenitului în politică. Ținând cont de aceste detalii, unde a greșit PNL? Fix acolo unde tot spun că se vor juca toate marile meciuri ale anilor ce urmează:

Online

Ruralul se uită la televizor și îl vede pe Ponta cum iese și le spune: Vă măresc pensia ! Vă măresc salariul ! Ruralul nu dă doi bani pe clipurile cu Ponta mințind, pe plagiat, pe imaginile cu el intrând și ieșind de la DNA. Urbanul, în schimb, vrea să fie provocat, să fie ațâțat să iasă în stradă, să fie alături de tine. Iar asta se face numai prin online.

Prin mesaje bine creionate, care să ajungă virale. Mai țineți mine imaginea cu Mickey Mouse spânzurat, în timp ce la TV se anunțau rezultatele alegerilor? Aia a fost imaginea alegerilor din toamna trecută. #PuieMonta este în continuare cel mai tare hashtag din România, menționat inclusiv în media internațională. Și exemplele pot continua.

Vă invit să îmi dați voi un exemplu de ceva excepțional din campania online din preajma acestei moțiuni. Ca să nu zică lumea că sunt eu rău.

Concluzii

Pe această sesiune de toamnă, PNL a pierdut șansa unei moțiuni reușite. Pe viitor, trebuie să învețe să își asume mai puternic un astfel de demers, să îl pregătească din timp și să îl transforme într-un instrument de a coagula susținerea publică în jurul schimbării. Pentru că dacă se dau rateuri după rateuri, lumea va ajunge să considere PNL un partid de impotenți și să aleagă, din nou, PSD.

mitingpnl

 

PS: Văd o ură viscerală împotriva Alinei Gorghiu. Și mai văd și tentația multora de a pune numai pe seama ei eșecul acestei moțiuni. Din contră, eu zic să privim realist lucrurile: cu bunele și cu relele ei, Alina Gorghiu este singurul lider liberal care, de luni bune, este într-o permanentă bătălie pentru a schimba și PNL în bine, dar și pentru a face din agenda oamenilor care au ieșit la votul din noiembrie 2014, agenda actualei clase politice. Tocmai de aceea ea a și devenit ținta mașinăriei de mizerii a PSD.

12 thoughts on “O lecție dură pentru PNL”

 1. Categoric imi place Alina…are ceva in cap,se exprima bine liher,are ținuta,nu are aroganță,dar…nu arată de loc bine lângă Blaga.Eu il prefer pe ultimul in locul oricarui pesedist,dar poporul inca il asociaza cu basescu…apoi mai este Sulfina Barbu…fosila aia de ce mai iese in prim plan?Destul o inghit pe vocala aia de Paula fosta Vosh…sau cum o fi chemand-o.Este f.clar ca cei din PDL nu știu sa se retraga,macar pana caștiga simpatie noul PNL…alfel vor pierde covârșitor la anul.

  1. @olimpia nu esti singurul om care spune asta. asta este o decizie a lor personala, fara indoiala ca ar fi bine daca personajele controversate din ambele parti ale noului PNL ar face un pas inapoi

 2. Iancule…scapati de alde Gorgiu si readuceti-l pe Antonescu la conducerea partidului { dac-o vrea ala sa stea alaturi de Blaga , Predoiu , Videanu , Berceanu scl. } pana nu-i prea tarziu !!!!!!

 3. pnl este un partid de dobitoci. Argumentabil, incepand cu alinutza si continuand cu eurorahatparlamentarii, pana la membri, sectiunea lache flausati.

  Am ajuns sa-i iau apararea lui ponta pentru masurile economice bune in timp ce “liberalii” il atacau pe ele, in loc sa se concentreze pe aberatiile din cf si pe chestiile de stanga.

  Oricum… bv pentru alinutza… a citit muuuulta carte ca sa ajunga acolo sus. Ca si udrea. Ambele contracte cu rapps, ca o alta concidenta a carierelor politice. Macar udrea a fost consecventa gandirii basiste si s-a concentrat pe 1-2 licurici mai mari. Pardon, carti.

   1. Alea prezentate de ponta. Stiam de ele si din alte surse. E clasic pentru un pnlist talpas si credul cum esti tu sa nu ai habar de proprii idoli. Macar talpasii psdisti mai obtin un kil de faina. Nu stiu care este de fapt mai liberal in practica :D

    https://lupuldacicblogg.wordpress.com/2015/02/16/alina-gorghiu-mic-indrumar-de-parvenire-in-alcovul-politicii/

    http://www.amosnews.ro/biografii-neromantate-alina-gorghiu-2015-01-01

    O fi ponta mitoman grav, dar asta nu inseamna ca minte tot timpul.

    1. @sarcasticul: pai de alea stim de prin martie. Le tot reia propaganda pesedista ca pe un disc stricat :)) ) speram la ceva nou

     1. Aha… deci daca stii din martie ca valoarea alinutzei pute grav, asta atenueaza duhoarea sau cum? Io zic ca rahatul este suficient, dar vad ca membrii de partid fani neconditionati sunt nesatuli grav :D

     2. @sarcasticul: spuneam doar ca am aflat de toate aceste detalii din martie. De atunci si pana acum, autoritatile statului cred ca au avut timp sa se informez un pic pe subiect, nu? Eu cred in ceea ce spune Alina: daca se dovedeste 0.00001% ceva adevarat din ce a aratat Ponta, se retrage din politica

     3. Este inca in politica. Cum este si base, desi s-au dovedit atatea, cum este si ponta, cum sunt si altii, de la toate partidele. QED

      Alinutza va ia de prosti si va trateaza ca atare. Dar ti-am inteles alegerea: ai incredere in ce zice ea :)) )))

     4. @sarcasticul si nu vad de ce ar iesi din politica, cel putin atata timp cat nu exista nicio actiune legala la adresa ei. Ponta e prim ministru bine mersi, desi e trimis deja in judecata si in 2 – 3 luni il condamna astia

Leave a Reply

Your email address will not be published.