Nu doar Ponta e problema României

Ci întregul guvern. Aici cred că este una din marile greșeli de comunicare făcută de PNL în toată această perioadă. S-a axat doar pe subiectul Victor Ponta, încercând să îl transforme în marele, uriașul monstru ce distruge orice urmă de credibilitate a României în fața lumii. Ori, pentru asta nu era nevoie de un efort prea mare. Ponta, ca și jucător politic, și-a terminat cariera în noiembrie 2014.

ponta-la-palatul-victoria

Doar faptul că nu avem cu adevărat instrumentele unui sistem democratic sănătos ne fac ca și azi, la un an de la acel moment, el să mai rămână în fruntea guvernului, bifând record după record: primul premier în funcție chemat la DNA….primul premier în funcție inculpat….primul premier în funcție trimis în judecată.

Iar în timp ce noi toți ne uităm numai la Ponta, prin guvernul României, niște ei își fac de cap:

– Ministerul Sănătății este executat silit de familiile victimelor de la Maternitatea Giulești. Cardul de sănătate se blochează în permanență. Bolnavii de cancer încă se luptă să își primească medicamentele ce le mai pot da șansa unei luni de viață în plus. Ministru: Nicu Bănicioiu. L-a întrebat cineva de sănătate, de demisie?

– Anul 2015 se apropie de sfârșit, și România se pregătește de un nou trist record, de neacceptat: 0 km de autostradă nou construiți sau măcar vechi și dați în folosință. Ne pregătim să pierdem finanțări de un miliard de euro. Ministrul Transporturilor: chiar, voi știți cum îl cheamă? L-a întrebat cineva de sănătate, de demisie?

– A început un nou an școlar. A început și noul an universitar. O nouă generație de tineri se pregătește pentru….pentru Dumnezeu știe ce. Mare parte din ei pentru un lung șomaj. Alții pentru a pleca din țară pentru a se simți realizați, alții vor rămâne aici, din lipsă de șansă și alternative. Ministrul Educației: Sorin Câmpeanu. L-am întrebat cineva de sănătate, de demisie?

Și lista poate continua cu fiecare din membrii Guvernului. Doar dacă ne gândim la un Orlando de la Finanțe, la Aurescu de la Externe, la Cazanciuc, la Plumb. Da, România are nevoie de un restart, prin plecarea lui Ponta. Dar, la o privire mai atentă, România are o și mai mare nevoie de un exit total al unui guvern poleit cu minciună, cu realizări doar pe hârtie, dar care, în realitate, se dovedește a fi doar o mare glumă proastă.

Și care face mult mai mult rău țării. Chiar și decât cel mai afectat de probleme cu justiția prim ministru.

PNL a ratat șansa de a spune aceste lucruri la ultima moțiune. Poate de aici și efectul de bumerang pe care l-a avut ratarea ei. Lumea a perceput moțiunea doar ca pe un joc de imagine, căci era vorba doar de Ponta. Și parcă începea să semene cu o obsesie. Poate la următoarea, cea care va și trece, vor fi luați la puricat toți miniștrii din acest guvern.

Căci Ponta e doar trompeta unui guvern de incompetenți.

 

Acest articol l-am publicat și pe politicscan.ro

9 thoughts on “Nu doar Ponta e problema României”

  1. Ai drepate Iancule…chiar ai grait ca din Sfintele Scripturi : ” Nu doar Ponta e problema Romaniei ” ci….INTREAGA “CLASA POLITICA ” adica….inclusiv madamme Gorghiu 8) !!!!!!!!!!!!!!!!!!

  2. Chiar asta gandesc si eu. La noi tot ce are la baza politica este o problema uriasa in tara. Certurile din cadrul acesteia sunt irelevante, niciunul nu se axeaza pe o mai buna organizare a tarii, dar ii intereseaza ca origanizarea partidului din care fac parte sa aduca roade. Nu stiu de ce oamenii se mai obosesc sa se duca la vot daca oricum nu e diferenta mare intre a avea pe cineva la conducere si a nu avea.

  3. gogule revin cu alt comentariu de data asta scris mai direct.noi traim prost pentru ca partidele din tara noastra sunt sponsorizate de partide mama din alte tari asa zis dezvoltate.aceste partide reprezinta portavocea tarilor capitaliste bogate.asta este adevarul fie ca ne place sau nu restul este un joc fara sfirsit de-a democratia.cei din afara tarii au interesul sa nu ne dezvoltam .in parlament suntem condusi de oameni obedienti fata de marea finanta mondiala care nu vad decit interesul lor imediat.noi mergem degeaba la vot deoarece totul este decis in afara tarii.stiu ca vei spune ca nu este adevarat dar iti amintesc ca eu am trait niste ani si in comunism si pot face o comparatie intre atunci si acum .unii politicieni de acum probabil ca ar fi fost in trecutul ceausist niste propagandisti comunisti de succes.avem aceleasi javre care au trecut de la comunism la democratie .uite de asta nu traim si nu vom trai niciodata bine/normal si pentru asta garanteaza toata clasa politica trecuta ,prezenta si viitoare

    1. @marian nu stiu cat de sponsorizate sunt partidele de la noi de altii din afara, eu vad mai degraba ONG-uri care primesc finantari sa tipe doar cand e cazul

  4. gogule ce spun din pacate nu se poate dovedi acum dar se poate intui daca ne uitam in ograda altor state .se vor afla multe atunci cind se va intimpla ceva ca in 89 si vor veni sa zicem altii cu alta orientare politica.pestele mare intotdeauna il va inghiti pe cel mic.ce vrei dovezi filmate? chiar daca ar exista cei in cauza ar nega totul deoarece este timpul lor .sa nu uitam ca pe vremea comunistilor intuiam anumite lucruri care mai apoi s-au dovedit mai mult decit reale

  5. sa nu uitam/politia,armata,securitatea ,presa si justitia sunt in mainile lor si cu aceste instrumente partidul aflat la putere poate face ce propaganda doreste si pentru cine doreste

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *