Noţiuni esenţiale despre bateriile auto

Pentru a va înţelege şi cunoaşte mai bine propriul vehicul, este important să va familiarizaţi şi cu câteva noţiuni legate de bateria auto, componentă fără de care o maşină nu poate funcţiona.
Capacitatea unei baterii constituie sarcina electrică stocată şi se măsoară în amperi (Ah).
Termenul de curent de descărcare la rece se referă la acel curent pe care nouă baterie îl poate oferi în mod continuu, vreme de 10 secunde, asigurând o tensiune de minim7, 5 volţi la o temperatura de -18 grade Celsius.
Capacitatea de rezervă semnifică durata timpului în care se realizează o descărcare cu un curent de 25 amperi, la aproape 25 grade, până se ajunge la o tensiune de aproximativ 10, 5 volţi.
Durata de viaţă a bateriei reflectă timpul (măsurat în ani) în care o baterie de acumulatori demonstrează o funcţionare normală, dând dovadă de performanţe acceptabile.

image
Bateriile far întreţinere sunt acele baterii care nu necesită completarea cu apă distilată. Cum face faţă o baterie la căldură în exces? Temperaturile ridicate au că efect evaporarea apei cu mai multă rapiditate decât în mod normal, putând afecta negativ grătarele pozitive.
Pe de altă parte, temperaturile prea scăzute pot să conducă la diminuarea puterii unei baterii. Astfel, la o temperatura de -18 grade Celsius, o baterie va funcţiona doar cu 40% din puterea să. Pentru alegerea bateriei potrivite, interesaţi-va ce baterie este adecvată pentru modelul de vehicul deţinut.
Acumulatoarele cu electrolit, încărcate, trebuie să fie depozitate cu dopurile bine închise, doar în spaţii uscate, ferite de umezeală şi fără a fi expuse la raze puternice de soare şi diverse substanţe chimice. Va sfătuim să nu depozitaţi alte lucruri deasupra bateriilor. Dacă transportaţi o baterie auto, luaţi-va măsuri de siguranţă în scopul prevenirii unor eventuale răsturnări ori loviri ale acesteia.
Dacă aveţi nevoie de baterii şi accesorii auto, redresoare Ferve sau alte aparate precum voltmetre, testere etc., vizitaţi magazinele Sorgeti din Bucureşti sau din alte oraşe din ţară. Dispunem de ateliere şi magazine în Iaşi, Cluj, Târgovişte, Constanţa, Braşov, Ploieşti şi Timişoara.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *