Necesara clarificare PNL – PDL

Dacă lăsăm deoparte porcăria cu stenograme și înregistrări făcute cu telefonul, ca niște mici șmenari bucuroși că au și ei loc la masă cu oameni cunoscuți, evenimentele din ultimele zile din noul mare PNL aduc în discuție, de fapt, readuc în discuție, un subiect extrem de sensibil, dar la fel de important pentru ca acest proiect politic, hulit de unii, apreciat de alții, să reușească.

Este vorba de o clarificare internă cât se poate de serioasă, o analiză a tuturor lucrurilor care au despărțit cele două partide politice în ultimii cel puțin 7 ani. De la subiecte mărunte, până la întrebări cât se poate de dure: cum ne poziționăm fiecare acum, la momentele scăderilor de salarii și pensii făcute de guvernul Boc, guvern în care se regăseau mulți din noii liberali de azi.

Cum tratăm, politic și istoric, suspendările lui Băsescu? Căci, dacă ne luăm după cronicarii vremurilor, unii erau cu statul de drept și alții cu lovitura de stat.  Iar azi, violatul și violatorul stau împreună.

142940197801

Cum ne raportăm la niște personaje politice extrem de controversate, provenite din ambele partide dar, mai cu seamă, din vechea gardă a PDL. Pentru că, hai să nu ne mai ascundem după deget, să vezi pe Sulfina Barbu, Tinel Gheorghe, Falcă, Roberta Anastase și mulți alții cu câtă nonșalanță ies în fațăși vorbesc ca și când ar fi fost liberali de mici, nu e chiar ușor.

Nu, nu este deloc corectă, bărbătește vorbind, atitudinea lui Teodor Atanasiu. Dar este un curent de opinie pe care nu îl putem nega. el există. Și există și datorită faptului că, din considerente de emoție și interes politic imediat (alegerile prezidențiale), nu s-a făcut această analiză corectă, bărbătească și nici nu s-au luat acele măsuri necesare de a arăta că vorbim cu adevărat de un nou PNL.

Ori, aici văd eu marea bătălie pe care o au de dus cei doi copreședinți, Alina Gorghiu și Vasile Blaga. Să fie capabili să analizeze corect trecutul, să scape de balast și să pregătească acest partid pentru alegerile de anul viitor.

Dacă nu se întâmplă acest lucru cât mai curând cu putință, scandalul Atanasiu va fi cel mai mic scandal de care ne vom aduce aminte. Și s-ar putea ca noul PNL să se ducă extrem de repede la originile sale inițiale: vechiul PNL și vechiul PDL.

Leave a Reply

Your email address will not be published.