Neamţ – Locul unde iluzia invincibilităţii USL s-a spulberat

Pentru ca deşi cititorilor acestui blog stilul meu pamfletar le face plăcere, nu vreau să dezamăgesc şi să nu încerc şi o abordare mai serioasă asupra eşecului USL la parţialele din weekendul ce tocmai a trecut.

De ce consider eu că este vorba de un eşec? Motivele ar fi mai multe…aş vrea să ating doar o parte pe care eu o consider esenţială: în momentul în care aceasta alianţă a luat fiinţă, în jurul ei s-a creat o aură mesianică, bună atât pentru partidele ce o compun, cât şi pentru electoratul care spera că avem în sfârşit arma letală cu care să-i spulberăm pe portocalii.

Şi aşa a început urcuşul în sondaje: 50%, 60%..dă-i Doamne, suntem aproape de 70%. Cu un Crin prezent în talk showuri tv mai rar decât o face până şi Băsescu, cu Ponta preocupat să se dea în raliuri cu mesaje pentru Blejnar…uite aşa ajunserăm la momentul unor parţiale pe care speram să le putem capitaliza întru botezul real al USL. Iar botezul ăsta este VOTUL !

Dacă despre Maramureş putem vorbi măcar cu o licărire de speranţă, la Neamţ consider că iluzia invincibilităţii acestei construcţii s-a spulberat definitiv. Şi nu, nu putem merge la nesfârşit pe discuţii ca Pinalti a furat..Pinalti fură de când s-a născut. Nu putem să spunem: PDL şi-a mobilizat mai bine oamenii ! Păi ce partide politice suntem noi dacă nu reuşim să ne adunăm oamenii şi să facem o campanie solidă?

Pierderea iluziei invincibilităţii USL ne afectează clar pe doua direcţii: a dat apă la moară pedeliştilor, vezi cazurile Udrea sau Băsescu, care deja prohodesc sfârşitul acestei alianţe. Dar mai rău, a creat în rândul oamenilor sentimentul de nesiguranţă, pe care-l putem uşor identifica în retorici de genul: “Dacă nici ăştia, dacă nici acum..nu pot face nimic, atunci e clar”.

Nu spun că această abordare este una corectă..dar stau şi mă întreb: Suntem capabili să schimbăm ceva? Facem asta sau suntem cu adevărat pierduţi..altă şansă nu mai există..Timpul se scurge iremediabil.

One thought on “Neamţ – Locul unde iluzia invincibilităţii USL s-a spulberat”

  1. IonutL ai uitat o categorie care a prins aripi: anti-uslasii din chiar interiorul USL. Si care in buna masura sunt responsabili pentru semi-victoria de la MM si pentru infrangerea de la Neamt.

Leave a Reply

Your email address will not be published.