Naivitatea lui Crin Antonescu – în politică nu ai prieteni !

Pe lângă multele sale calități, care l-au transformat într-un politician respectat, dar și temut, Crin Antonescu a avut, cel puțin în ultimii 3 ani de zile, și două momente în care și-a arătat o slăbiciune ce ni l-a făcut drag nouă, dar extrem de vulnerabil în fața unei politici parșive.

Vorbim aici de gratularea a două personaje politice de la noi cu titulatura de prieteni. Vorbim aici de Victor Ponta și de Klaus Iohannis. O gratulare frumoasă, emoționantă, umană. Dar total nepotrivită în spațiul politic. Ca să fac o mică comparație, e ca și când un om care apelează la serviciile sexuale ale unei prostituate, ar ajunge să o considere pe aceasta iubita sa. Nepotrivit, nu?

crinponta

Crin Antonescu nu este omul care să mintă, care să joace teatru. Tocmai de ceea a și făcut aceste afirmații. Pentru că, la modul cel mai sincer, l-a considerat pe Victor Ponta un prieten. A construit USL ca alianță politică mai intîi pe considerentul prieteniei cu Ponta și abia apoi pe considerentele politice ale vremurile respective. Din prietenie i-a trecut cu vederea semnarea pactului. Din prietenie nu i-a dat un șut și nu a rupt alianța când a apărut numirea lui Kovesi. Tot din prietenie a închis ochii la atâtea și atâtea minciuni, atacuri mizerabile.

Iar asta l-a costat scump.

Exact aceeași situație și în cazul Iohannis. Crin și Iohannis vorbeau unul despre altul ca despre niște prieteni, niște camarazi. De aici și situația actuală din partid. Crin nu putea concepe ca prietenul său, camaradul său pe care îl aduce în fruntea oștilor ca să îi fie urmaș, să fie și o variantă modernă a lui Brutus. Antonescu pare a fi incapabil să conceapă trădarea între doi oameni care se respectă, care se gratulează cu titlul de prieteni. Pentru Crin, cuvântul este mai de preț decât orice altceva. Asta face din el un om pe care să ți-l lipești de suflet pentru totdeauna.

Dar în același timp, această naivitate frumoasă s-ar putea să îl coste acum fix destinul pe care îl merita și pe care mulți dintre noi i-l doream, acela de a fi președintele României. Până nu e prea târziu, Crin, învață că în politică nu ai prieteni.

Dar vei avea în noi, ce de lângă tine, mereu niște prieteni care te vor susține în orice proiect vei alege să faci.

6 thoughts on “Naivitatea lui Crin Antonescu – în politică nu ai prieteni !”

 1. Crin Antonescu nu a fost si nu va fi niciodata un adevarat barbat ci e o lichea exact asa cum la catalogat I Iliescu.Crin a fost toata viata un om de nimic o nulitate,el a tradat si vindut PNL facind toate astea pentru interesul personal.

 2. Care interes personal ? Pui numai niste etichete si nu dai niciun argument.
  Nu te cunosc, dar faptul ca spui atatea nerozii si rautati despre cineva cum este Crin, spune mai mult despre tine si calitatea ta umana decat despre el. Puteai sa taci.

 3. Sunt de acord ca prietenia cu Ponta a fost o greseala. Insa in cazul prieteniei cu Iohannis, tradarea prieteniei ii apartine chiar lui Crin. El l-a promovat pe Johannis, e adevarat. Dar daca suntem corecti, admitem ca insusi Crin a renuntat de buna voie la candidatura pentru presedintie, moment in care Iohannis a avansat ideea de a fi el candidatul. Pe urma lui Crin, vazand ca tradarea fata de ALDE a fost musamalizata rapid, i-a parut rau de decizia luata si afirmata, realizand ca pierde o multime de avantaje si a inceput un razboi murdar cu prietenul lui, pe care initial se angajase sa il sustina…Asta este adevarata tradare. Oare Iohannis trebuia sa se razgandeasca si el, doar pentru a-i face pe plac lui Crin? Ce este si mai urat, este ca fanaticii sustinatori ai lui Crin (nu ai liberalismului si nici ai PNL-ului, ca nu trebuie confundat Crin cu acestea) au inceput sa il improaste pe Iohannis mai urat decat o fac fesenistii, uitand ca acesta este acum reprezentantul legal si oficial al partidului. Eu stiu doar atat “O imparatie dezbinata in ea insasi, nu poate supravietui”. Asta e si soarta liberalilor si a intregii tari.
  Daca Crin nu se razgandea cu deciziile luate, ar fi intrat in istorie ca un politician cu coloana vertebrala, insa asa va ramane doar un tradator, un mincinos si un om cu care nu merita sa pornesti la drum, fiindca ori te lasa balta, ori te ataca pe la spate!
  Tot ce reflecta in ultima vreme din actiunile si cuvintele lui Crin, e o sete bolnavicioasa de putere. Eu incep sa ma tem de riscul de a ajunge presedintele tarii, ca va fi mai rau si decat Marinarul.

  1. @Calin Crin a renuntat la candidatura la prezidentiale scarbit fiind de tradarea unora din interior. Discutia era ca Iohannis sa vina presedinte iar Crin sa ramana candidatul dreptei la alegerile din toamna.

Leave a Reply

Your email address will not be published.