Alegerea unui ceas bărbătesc perfect – 4 motive pentru care bărbații să îl poarte

Dacă femeile au “nevoie” de bijuterii, pantofi și poșete pentru a-și accesoriza ținutele, în cazul bărbaților, lista de accesorii se reduce la un sigur obiect, de bază – ceasul. Căutarea unui ceas bărbătesc perfect nu este deloc ușoară, având în vedere gama diversificată de modele, culori, materiale și prețuri, mai ales dacă doamnele sau domnișoarele vor să facă un cadou bărbaților speciali din viața lor. Un alt aspect de luat în considerare în achiziția unor modele anume de ceasuri dama sau ceasuri bărbați este atenția la detalii. De cele mai multe ori, acestea fac diferența, chiar și fără a costa o avere. Spre exemplu, multe dintre magazinele fizice și online de ceasuri de mână oferă și servicii de gravare, astfel încât darul să fie cu adevărat prețios.

Înainte de a vorbi despre motivele pentru care bărbații poartă ceasuri de mână, să trecem în revistă câteva sfaturi de achiziție. Iată care ar fi:

Mărimea ceasului bărbătesc de mâna
Specialiștii recomandă ca ceasurile de mână bărbătești să nu aibă un cadran prea mare, deoarece impactul vizual nu va fi unul echilibrat, iar disproporția va fi cu atât mai evidentă în cazul în care se optează pentru un outfit ceva mai elegant. În cazul în care se achiziționează un model de ceasuri bărbați online, este indicată verificarea atentă a diametrului real al acestuia, ce poate fi văzută atât în fotografiile de prezentare, cât și în descrierea tehnică a produsului.  Pentru a te asigura că dimensiunea aleasă este cea corectă, măsoară circumferința încheieturii mâinii și alege dimensiunea indicată dintre 2,9 și 5,2 cm (în medie). Inclusiv diametrul pumnului strâns contează. Astfel, dacă este mai mic de 15,5 cm cadranul trebuie ales mai mic de 4 cm diametru, iar dacă diametrul pumnului este de 18 cm, optează pentru mărimea de 4 – 4,5 cm.

Greutatea ceasului bărbătesc, la fel de importantă
Cu cât greutatea modelului de ceasuri bărbați ales este mai mică, cu atât va fi mai comod în purtare. Evident, asta ține și de personalitatea purtătorului, dar și de preferințele sale în materie de ceasuri bărbătești.

De asemenea, nu uita să iei în considerare și alte elemente, printre care:
•    materialele din care sunt confecționate cadranul și brățara/cureaua;
•    design-ul – forma, mărimea afișajului, carcasă, cadranul.

În era tehnologiei, de ce bărbații încă poartă ceasuri de mână?
Dincolo de utilitate, modelele de ceasuri bărbați actuale sunt și o carte de vizită pentru domni. Iată și câteva argumente în acest caz:


Ceasurile de mână sunt simbol al masculinității

De altfel, acestea conferă un plus de stil, iar bărbații care poartă ceasuri mâna sunt, conform studiilor, mai atractivi pentru femei, mai demni de încredere, au mai multe șanse să fie angajați sau promovați la locul de muncă și își consolidează imaginea de bărbat stilat, care lucrează permanent pentru a-și promova ținutele.

 Este singurul și cel mai bun accesoriu

Dacă doamnele și domnișoarele dețin mai multe ceasuri femei, în cazul bărbaților unul singur, dar atent ales, este suficient.  Totuși un ceas este un accesoriu mult mai „natural”, care poate fi purtat de orice bărbați, indiferent de clasa socială. De altfel, ceasurile bărbătești impresionează atunci când sunt observate, fiind accesorii clasice și atemporale, care se dovedesc și utile, și foarte șic.

Versatilitatea, principalul avantaj

Nimeni nu cumpără un ceas de mână pe care să îl poarte o singură dată. Mulți domni preferă să își comande modele de ceasuri bărbați versatile, chiar dacă nu sunt costisitoare, ce pot fi purtate la orice ținută.  Ceasul este o bună investiție, iar dacă optezi pentru modelele la care poți face anumite ajustări (schimbarea cadranului sau a curelei), te vei bucura de două ceasuri, capabile a se potrivească la ținute diferite.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *