Mobilier bisericesc

Nu sunt o persoană foarte bisericoasă, nu ţin post şi nu merg des la biserică, însă cred în Dumnezeu şi am momente în viaţă când simt nevoia să merg să mă rog însă nu strig în gura mare că am fost şi am făcut, precum fac alţi “credincioşi”.
Credinţa ţine de fiecare persoană în parte şi sunt de părere că ea trebuie ţinută în suflet, că trebuie să vorbim cu Dumnezeu atunci când simţim nevoia şi atunci când avem nevoie de El, nu trebuie să fie neapărat duminică sau o zi de sărbătoare că să păşeşti într-o biserica.
Acum însă nu o să vorbim de religie, sau de credinţa fiecăruia, ci o să vorbim despre mobilierul bisericesc, despre mobilierul din interiorul unei biserici.

image
Nu ştiu dacă voi aţi observat mobilierul din interiorul unei biserici? V-aţi uitat vreodată la iconostas, spre exemplu, aţi fost uimiţi de sculptură în sine şi de faptul cum sunt înşirate icoanele pe catapeteasmă, care parcă este desprinsă dintr-o altă realitate?
Cu siguranţă vom găsi în fiecare biserică sau mănăstire un mobilier de cult, însă sunt anumite locuri unde vom putea vedea talentul unor oameni deosebiţi, care realizează o sculptură manuală în interiorul bisericii.
Aceşti oameni după părerea mea sunt nişte artişti, adevăraţi artişti care dau naştere unor opere de artă. Sunt persoane care realizează aceste sculpturi special pentru biserici, iar după părerea mea, datorită acestui mobilier noi, credincioşii, cei care păşim în interiorul lor, păşim parcă într-o altă lume, o lume desprinsă parcă din cărţile de religie, sau din Biblie.
Nu ştiu pe voi dacă aceste lucruri va impresionează, însă pe mine cu siguranţă da, mă fascinează şi de fiecare dată mă gândesc la cei care au realizat aceste opere şi în faţă lor mă înclin şi zic da, jos pălăria, sunt mândră că există astfel de oameni şi la noi în ţară.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *