Mobile Vet – ajutorul prietenului tău necuvântător

Da, ador pisicile ! Pisicile mi se par cele mai tari animale posibile. Da, o fi câinele cel mai bun prieten al omului, acel tovarăş de nădejde alături de care poţi fi sigur că treci peste orice pericol, dar alături de o pisică descoperi cu adevărat partea amuzantă a vieţii. Și cred că asta se dovedește și prin succesul pe care pisicile îl au pe rețelele sociale. Toată lumea știe secretul pe Facebook: filmezi sau pui poze cu o mâță și likeurile curg mai mult decât la orice altceva, chiar și la o poză nud.

Când aţi văzut voi un câine să vă roadă cablul de la instalaţia de brad, sau să se caţere pe brad până vi-l dărâmă?

image

Când aţi văzut voi un câine care să se ascundă în toate colţurile casei, să se bage în toate cutiile, să privească curios la fiecare lucru din casă, gata să sară pe el şi să se proclame stăpânul lui. Sau când ați văzut voi un câine care să se transforme într-un adevărat clovn al casei, fără nicio jenă, spre amuzamentul și distracția tuturor. Şi exemplele ar putea continua la nesfârşit, dar cred că m-am făcut înţeles

Primul meu animal de casă a fost o pisică, un motan. L-am primit în noiembrie 1996, aşa că a avut neşansa să fie numit după cel ce avea să câştige alegerile prezidenţiale de atunci, Emil Constantinescu. Motan încălţat, a acaparat extrem de repede casa. Avea boală pe vecini, zgâria pe cine nu era de-al casei și numai cu mine era cel mai prietenos, la mine în cameră dormea, cu mine se juca cel mai mult.

Cum în vremea aia nu se dezvoltaseră încă afaceri  care să îţi ofere toată gama de alimente necesare pentru o dezvoltare sănătoasă a animalului tău preferat sau sfaturi despre cum trebuie să ai grijă de prietenul tău necuvântător, Emil al meu trăia bine mersi pe chiftele, ardei umpluţi, lapte şi cam tot ce mâncam şi eu. Unde mai pui că pentru a-l scăpa de purici, îl spălam cu şampon de casă, de îi strălucea blana ca nici unui alt pisic. Tot atunci am descoperit și că nu toată lumea are suflet, unii chiar par a fii niște demoni. Și când zic asta mă refer la o vecină căreia hoțomanul îi tot fura din mâncare de prin bucătărie, așa că ea s-a decis să îl otrăvească. Ceea ce cred că a și reușit, pentru că Emil al meu a dispărut și nu s-a mai întors.

Lăsând un pic gluma la o parte, un animal de companie reprezintă cu adevărat un lucru benefic în viaţa oricui, indiferent de vârstă, indiferent de condiţie sociala. Uneori, chiar dacă sună trist, o pisică, un câine, orice alt animal, pot reprezenta nişte prieteni de nădejde, un companion care să te asculte şi chiar să te înţeleagă, dincolo de barierele de comunicare dintre oameni şi animale.

Și pentru că acel animăluț îți este mai mult decât un simplu companion, îți este și prieten, trebuie să ai grijă de el. Mobile Vet te ajută în acest sens, punându-ți la dispoziție o farmacie veterinara sau un cabinet veterinar. Pentru că dacă ai un animal sănătos, vei avea un prieten drag fericit că te are de stăpân.

Leave a Reply

Your email address will not be published.