Minore sado-maso, mândria țării

Să începem discuția cu o știre ce poate pentru mulți nu mai prezintă niciun interes: la a doua sesiune de bacalaureat, cea de acum din august, am avut promovabilitate de maxim 20%, cu 16% în București. Un dezastru, așadar.

Cu un minister care nu are nicio perspectivă de cum să schimbăm lucrurile, de cum să îi facem pe tinerii de azi să înțeleagă importanța unei educații solide.

Și să trecem acum și la subiectul care a înfierbântat mințile românilor peste weekend: la Satu Mare, un dobitoc care se crede designer, a organizat o prezentare de modă unde și-a îmbrăcat fotomodelele minore ca pe niște târfe, cu tendințe sado maso. Ba un căluș în gură, ba un lanț de gât, ba în sânii goi, din astea. Lumea, oripilată, logic, se întreabă, cum de a fost posibil așa ceva.

minoresadomaso2 minoresadomaso1

Simplu, aș zice eu. Credeți că acele copile, chiar la 16 ani, nu știau despre ce e vorba? Ia uitați-vă la ele cum pozează. Par ele timorate de ținutele pe care au fost puse să le poarte? Par ele în pragul plânsului din cauză că apar aproape goale și în posturi degradante? Nu, din contră, e o modă în ziua de azi să auzi de la puștoaice cărora abia le-au luat pamperșii de la fund că sunt bisexuale sau că și-au început viața sexuală la 14 ani. Sau că fac videochat de la vârste la care noi, pe vremea noastră, nici nu știam ce e acela un sărut.

Hai să fim serioși. Vorbim de niște viitoare prostituate de lux, de ființe pe care dacă le pui să scrie o frază în română, dau din mi-au in miau fără jenă. Da, designerul e dobitoc că a făcut așa ceva, s-ar cuveni niște întrebări de la poliție pentru el. Dar la fel de vinovate sunt acele fete și familiile lor, familii care nu par a avea nicio reticență morală în a le expune oricum și oriunde, pentru bani.

Să fim înțeleși. Sexualitatea nu e nimic rău. În intimitatea ta, cred eu, ai dreptul la a experimenta absolut tot ceea ce îți dorești tu. Mai ales acum, când îi ai alături li pe cei de la Erotic Store, cei care îți ofere cam tot ceea ce îți poți dori din punct de vedere al fanteziilor. Însă, continui eu să cred, există o vreme pentru fiecare lucru. Și nu, încă nu mă pot obișnui cu ideea că niște copile pot trece așa ușor prin etapele vieții. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *