Mașini personalizate pe gustul tău

Mă cam bate gândul ca anul ăsta să pun mâna pe covrig. Circul din ce în ce mai mult și dependența de mijloacele de transport, fie că vorbim de cele în comun, fie de microbuze sau taxiuri (unde ai nevoie de colantări auto) devine mai costisitoare decât o mașină în leasing.

Nu vreau neapărat o mașină nouă, cred că și una second hand, bine îngrijită, poate reprezenta o alternativă foarte bună. Cu niște mici ajustări, necesare, și te poți considera un proprietar de mașină aproape nouă. Singura mea problemă este că nu mă pricep atât de bine la mașini.

Adică, da, dacă mă pui să mă uit la o mașină, o verific să aibă volan, motor și toate roțile :)) bine, mai glumim și noi un pic. Însă sunt mereu adeptul ca atunci când nu ești atât de priceput la ceva, să chemi alături de tine oameni de încredere, al căror sfat să îți fie de folos. Pentru că altfel, într-o Românie plină de întreprinzători cu imaginație și dornici să facă bani repede, riști să crezi că ai cumpărat un Mercedes și să te trezești doar cu un morman de fier vechi.

image

Bun, revenind un pic la întrebarea din titlu, voi la ce vă uitați atunci când alegeți o mașină? Contează prețul? Raportarea la ceilalți competitori de pe piață și ofertele lor? Consumul de combustibil? Asigurarea la km?

Dar stau eu așa și mă întreb, oare se uită cineva, de exemplu, la toate detaliile de la o mașină? Oare contează pentru cineva sistemul audio, de climatizare sau la ștergătoare? Da, știu, par întrebări de copil mic. Dar ele nu fac altceva decât să scoată în evidență cam cum ar trebui să fie de meticulos un om atunci când alege să facă o investiție. Pentru că mie mi se pare că românii nu stau prea mult pe gânduri și pe analize atunci fac o investiție majoră. Ci pur și simplu merg pe principiul prima ofertă, gata, am semnat hârtiile și am plecat acasă. Marele noroc este că îi avem alături de noi pe cei de la Lincos, cei de la care poți achiziționa tot ce are nevoie prietenul tău pe 4 roți. Poți cumpara lampa cu led sau orice alt gadget care să îți transforme mașina într-o atracție a drumurilor lipsă de la noi.

Iar asta nu e chiar un lucru bun.

Pentru că o mașină nu este chiar o chestiune cu care poți glumi. Dacă o mică piesă din angrenaj nu funcționează cum trebuie, poți ajunge să pui viața celor dragi și a ta în pericol. Uneori cu niște consecințe ireversibile. Tocmai de aceea ar trebui ca atunci când vrei să iei o mașină să cântărești bine toate argumentele pro și contra.

Ceea ce o să fac și eu.

Leave a Reply

Your email address will not be published.