Marele avantaj al lui Iohannis

Mă uitam aseară la Băsescu, pe TVR. Dincolo de aberațiile sale obișnuite, dincolo de campania pentru Udrea (pe care nici măcar el nu o vede în turul 2) altceva mi-a atras atenția: obsesia față de stilul cu totul diferit al lui Iohannis, fie că ne referim la stilul de campanie, fie la stilul de a fi.

Băsescu repeta aproape obsesiv: „Cine ești tu, Klaus Iohannis? De ce nu știm totul despre tine?”. Atunci mi-am dat seama că acesta este marele avantaj al lui Klaus Iohannis în această bătălie electorală. Omul acesta, prin bun său simț, prin faptul că nu răspunde la nicio provocare, prin faptul că nu stă să se plimbe prin toate cluburile și târgurile din țară,  le dă o stinghereală vecină cu jena țațelor din politica Dâmbovițeană.

Cum, băi, Iohannis, să nu îți ridici tu fusta și să ne arăți toate cele ale tale? Cum să nu te mahalagești în piața publică? Cum să nu fii tu mitoman, golan, miștocar? Sper din tot sufletul ca acest mod de a fi al lui Klaus iohannis să nu se schimbe pe tot parcursul campaniei, să reziste tentației celor care îl vor sfătui să intre și el în mocirla dâmbovițeană, că așa place românilor.

Vom putea astfel observa mai ușor diferența dintre un om cu prestanță și niște kitschuri.

klaus_iohannis_34182300

4 thoughts on “Marele avantaj al lui Iohannis”

  1. Marele său dezavantaj însă e că a fost aruncat în luptă prea târziu.
    Suficient de târziu pentru ca orice babuin cu sigla psd să adune (cel mai probabil) peste 50% din voturi încă din primul tur.

    1. @alex despre un candidat care a fost aruncat in lupta din iunie, nu poti spune ca a fost trimis prea devreme. Cat despre faptul ca deja aceste alegeri ar fi castigate de un babuin, sa nu ne pripim :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *