Să începem cu două date statistice:
– în Cartea Recordurilor nu există nici un record omologat în ceea ce privește cel mai mare număr de cicliști care să fi traversat în același timp un număr de km ai unui oraș.
– Turul Franței a numărat la startul ediției sale jubiliare 198 rutieri.
Privind așadar la protestul de ieri al bicicliștilor putem spune că am asistat la omologarea unui record mondial și am avut parte de 26 de ediții ale Turului Franței. Fie doar și din perspectiva asta și evenimentul de ieri capătă o amploare specială.
Dar ar fi păcat să ne oprim doar la aceste aspecte. Pentru că dincolo de niște cifre statistice, vorbim de al doilea mare protest ce are loc în București în ultima perioadă, pornit tot de la o problemă socială și de la o bâlbă politică. Pentru că statutul biciclistului într-o capitală europeană, așa cum se autointitulează Bucureștiul, este unul de-a dreptul umilitor.
Iar declarațiile lui Oprescu vizavi de acest subiect și promisiunile aruncate așa, de dragul de a fi, nu au făcut decât să îi pornească și mai rău pe oameni. Iar politicienii români nu par a fi înțeles că vremea în care societatea de la noi tăcea și înghițea orice gogoașă a apus.
Așa cum spuneam și ieri, pe twitter, nu știu ce i-a apucat pe români, dar îmi place să văd că spiritul civic renaște. Poate fi ultima noastră șansă de a ne schimba un destin fatalist.
Ce tot vorbesti despre spirit civic Iancule ?! Aici este vorba despre manarie in toata regula …nu ca alde Oprescu n-ar merita blamul bucurestenilor , el si ceilalti primari de sectoare !
@marian care ar fi manaria aici, in ceea ce priveste biciclistii?