Mândru că sunt tractorist

Că sunt pasionat de agricultură, de tot ce înseamnă modern și profesionist în ceea ce ar trebui să fie motorul creșterii economice din fiecare an, nu mai este o surpriză pentru cei care mă cunosc. Urmăresc u mare interes,în fiecare duminică, Viața Satului și dezbaterile de acolo.

Și nu pot să nu mă întreb, oare cât va mai trece până vom înțelege, de la cel mai mic producător agricol până la guvernanți, că acesta este un domeniu vital, de adevărată securitate națională. Și că vremurile în care stăm și ne rugăm la bunul Dumnezeu să dea vreme bună, ca să avem recolte mari, ar fi trebuit să fie de mult apuse?

image

Ultimii 3 ani au fost niște ani de excepție pentru culturile de rapiță, de grâu și de porumb. Dar asta se datorează mai ales faptului că a plouat mult și bine și la timp. Irigațiile rămân în continuare așa cum le știm: superbe dar lipsesc cu desăvârșire. Ce să mai vorbim și despre înzestrarea agricultorilor cu cele mai moderne tehnologii sau utilaje. Vechiul, tradiționalul tractor, rămas moștenire din tată în fiu, este cel pe care se bazează o mare parte din micii agricultori.

Asta deși fondurile europene ar trebui să fie salvarea pentru mulți și să ofere acea șansă de dezvoltare. Dar despre APIA, despre Ministerul Agriculturii și despre cifre umflate, poate în altă postare. Acum, dacă tot vorbim de tractoare și de pasiunea mea pentru ele și pentru agricultură, am zis că, în condițiile în care șansele de a conduce pe bune un tractor sunt la fel de mari ca acelea de a ninge in iulie, am zis să mă reorientez spre o lume unde îmi pot îndeplini orice vis.

Și uite așa, i-am descoperit pe cei de la jocuricutractoare.ro și m-am pus pe treabă. Dă-i și sari peste găini, curse cu obstacole, ce să mai, o nebunie. Numai bine ca să te relaxezi într-o scurtă pauză de muncă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *