Majestate, să ne ierți ipocrizia de acum !

Trebuie să recunosc că, deși conștient că acest moment va veni, ținând cont de vârsta înaintată și, iată, și de bolile despre care am aflat cu toții ieri, tot nu m-am simțit și nu mă simt pregătit să îmi pierd Regele.

regele-mihai

Nu am fost un monarhist de față. Nu mi-a plăcut să mă înscriu în fel și de fel de organizații, să umblu cu steagul regal peste tot, sau să fac prea multă bravadă de ceea ce simțeam și simt față de Majestatea Sa, Regele Mihai I. Dar am încercat, de fiecare dată când am putut, să le explic oamenilor de ce cred eu că ne-ar fi fost mai bine dacă, în locul unei clase politice preocupată doar pentru a-și împărți ciolanul și influențele, am fi avut măcar un reper de stabilitate și moralitate. 

Nu a fost să fie. L-am avut pe Rege în putere și gata să își slujească țara preț de mai bine de 26 de ani. L-am umilit cum numai noi puteam să o facem. L-am ținut la graniță, l-am urmărit cu mașinile de poliție ca pe un infractor. L-am izgonit. L-am demonizat, hrăniți de minciunile comuniștilor, care vorbeau de vagoane de aur cu care ar fi plecat din țară.

L-am primit cu sutele de mii la revenirea în țară. Dar l-am privit mai degrabă ca pe un star vremelnic venit în vizită și mai puțin ca pe un Rege. Și, ca atare, în loc să stăm în stradă și să cerem anularea actului abdicării, l-am lăsat să plece.

Și tot așa am ținut o relație caldă, dar de la distanță. Și iată-ne acum, aproape de, nu are rost să ne ascundem, momentul despărțirii. În care începem să realizăm ce șansă mare am avut. Dar e prea târziu.

Și nu pot să nu mă arăt dezgustat văzând valurile de ipocrizie, de fariseism, ce curg în aceste clipe spre Rege. Venind dinspre o clasă politică care i-a refuzat un drept legitim de repunere în putere, dinspre o clasă politică care l-a considerat, multă vreme, un dușman. Iar exemplu cel mai bun al acestei ipocrizii este chiar sărbătoritul de azi, Ion Iliescu.

Acum, nu putem face altceva decât să ne rugăm să îi aline Dumnezeu suferințele Regelui și să ni-l mai lase alături.

Articol publicat pe PoliticScan

4 thoughts on “Majestate, să ne ierți ipocrizia de acum !”

  1. Lasa Iancule ca…doar un prost nu-si dadea seama de faptul ca Iliescu a fost bine consiliat { dupa figura din ’90 si dupa alungarea regelui din tara ca a ultimului derbedeu } asa incat , era normal sa-si prezinte scuze avand in vedere ce i-a solicitat in schimb MS Regale . Sa fi ” stat in strada si sa cerem anularea actului abdicarii ” ?! Iancule , tu te auzi ce spui ? Da’ de ce sa nu fi stat in strada si sa cerem si anularea actului prin care Moldova a fost cedata USSR , sau a Tezaurului Romaniei ca….cam tot aia era ??? Cine sa ” stea in strada ” ma rog ? ” Monarhistii ” d e parada , aparuti la inceput de an ’90 , carora le tremurau izmenele pe ei atunci cand trebuiau sa iasa sa protesteze vehement , vis a vis de modul absolut impardonabil in care autoritatile de atunci ale ” noului ” stat democratic roman , s-au comportat fata de un personaj ce insemna o parte importanta din istoria Romaniei ?!? Zici ca Iliescu-i ipocrit ? Dar despre Traian Basescu ce spui Iancule ca , asta l-a acoperit cu dejectii pe MS Regele Mihai I al Romaniei , iar acele dejectii n-au fost sterse NICIODATA , nici macar cu ajutorul unor scuze , urmand exemplul lui Ilici Iliescu ??? Despre IPF Teoctist { ca ala era Patriarhul BOR pe-atunci } ce ai de spus ca…nici p’asta nu l-am vazut legandu-se { nici pe el si nici macar unul din armata d e popi ai BOR } cu lanturi de portile Palatului Victoria sau Cotroceni in semn d e protest ?!? 8)

    1. @Marian absolut, si Basescu se incadreaza in categoria asta. E mai rau chiar decat Iliescu. Cat despre BOR, aici suntem pe o linie despartitoare clara :)

      1. Pai regele nu e unsu’ lu’ doamne-doamne? teoctist nu era reprezentantul sucusalei institutiei pe care o pupi in cur neconditionat? Deci o institutie pe care o adori, s-a pisat pe celalta, pe care la fel o adori. Atat pe persoana fizica, cat si pe prsoana juridica. Tu adori si aperi rahatul. Case closed :D

Leave a Reply

Your email address will not be published.