Maica Rusie s-a cam săturat

Și asta nu de câteva zile sau săptămâni, ci este o acumulare care s-a tot strâns de prin 1990 încoace. Pentru că tot ceea ce s-a făcut din 1990 încoace nu au fost decât tentative, naive le-aș spune eu, de a izola Rusia ca și forță pe plan internațional.

Întâi prin căderea blocului comunist, apoi prin fărâmițarea Rusiei, continuând apoi cu lovituri strategi gen amplasare scut american cât mai aproape de granițele rusești. Apoi, etapa finală, scoaterea de sub influența Rusiei a ultimelor bastioane: țările baltice, Ucraina, Moldova. Numai că lucrurile s-au schimbat și Rusia nu mia este așa vulnerabilă ca acum câțiva ani și în plus are parte de un lider care de foarte mult timp își dorește să își măsoare forțele cu oricine și mai ales să readucă Rusia la vechiul ei nivel de influență.

vladimir_putin

Ucraina, Crimeea, sunt doar un lait motivul așteptat. Uitați-vă cu atenție la cum escaladează declarațiile și gesturile. Ieri vorbeam doar de un acord al Parlamentului rus pentru a activa trupele din Crimeea, azi avem deja baze armate ucrainiene înconjurate de armata rusă care cere predarea tuturor soldaților. America la rândul ei amenință Rusia că vor exista repercusiuni în cazul unei intervenții militare în Ucraina. NATO își încordează mușchii iar ONU e singura care mai încearcă să mimeze ideea de pace.

Unde se va ajunge? Greu de spus, greu de estimat. Mulți vorbesc de faptul că ne aflăm acum la momentul celei mai grave crize de după cel de al doilea război mondial. România, ca de obicei, trăiește într-un univers paralel. Președintele nu vede nici un pericol și găsește potrivit să se rățoiască la ceilalți lideri europeni. Iar premierul e total pierdut prin Vatican, pozând cu Papa și negociind cu UDMR.

Ferească Dumnezeu de ceva mai grav..

6 thoughts on “Maica Rusie s-a cam săturat”

  1. Fiecare pasare… chiar de e zmeu, pe propria limba piere, iar cei manati de lacomii ale mintii, vor cadea in propria capcana caci sufletul si spiritul lor va saraci si-i va lasa incapabili de masura, ratiune sau vreun inteles.Desigur, liderul rus e puternic, insa asta nu-l ajuta intr-o confruntare 1 la “ceilati” caci el e doar o minte… rapotata la multe mini “iluminate”. Astfel se va trezi singur in fata morilor de vant… si nu se va putea apara nici economic si nici strategic impotriva a ma multor minti si economii… avide sa conduca , sa supuna si sa stapaneasca. Miza desigur, sunt resursele. Cum liderul rus e bun la sah, probabil mintea lui avida de control, a decis ca cea mai buna aparare impotriva politicilor corporatiste, e atacul… insa cel ce sabia o ridica, de sabie va piere.

    1. @sandor foarte multa lume insista pe lipsa unei aparari economice. Uitam oare de relatia cu totul speciala Rusia – China? De ce ar mai avea ei nevoie de UE, de exemplu?

Leave a Reply

Your email address will not be published.