Mai prindem o ultimă ninsoare la munte?

V-am tot povestit de ieri că sunt în revenire de formă după o răceală cruntă. O răceală care mi-a transformat toată perioada de atunci până ieri într-o perioadă de zăcut, pastile și un chef incredibil de….nimic. Ce să mai, eram un Jerry Seinfeld, varianta română.

Numai că, până la acest moment de repaos, am avut totuși șansa să ajung un pic la munte, am mers prin Sinaia și de acolo la Cota 2000. Peisaje de poveste, am avut parte de zăpadă, de vin fiert, de aer curat, practic, de tot ce își poate dori un iubitor al iernii. Dar, pe lângă toate aceste lucruri, care mi-au adus aminte ce țară frumoasă avem, am avut de-a face și cu excepțiile de rigoare.

image

Cum ar fi, de exemplu, cu cei care vin să urce pe munte echipați ca de o ieșire la Bamboo. Cu pantofi, cu pantaloni de îți îngheță sufletul numai când te gândești cum vin ei îmbrăcați cu ei la –10 grade. Cu aceleași fițe de oameni cărora li se cuvine orice, fiț pe care le regăsești cel mai bine la coada de la telecabină. Și să nu uit de deștepții care își aduc copilașii de până într-un an pe munte, pe viscol, pe un ger incredibil și apoi se miră de ce copilașii plâng non stop și se află într-un evident disconfort.

Dar nu despre asta vă scriu eu aceste rânduri. Ci doar ca să vă vorbesc un pic de cei de la Craimont.ro, site-ul unde găsiți cei mai buni pantaloni de ski & snowboard. Iar acum este momentul să cumpărați geaca de ski de la ei, beneficiind și de prețuri promoționale. O echipare corespunzătoare este nu doar necesară, este obligatorie atunci când alegi să fii practicant al sporturilor de iarnă, sau simplu turist ce vine să descopere muntele.

Muntele este un loc frumos, incredibil, dar tăios cu cei care nu respectă nici reguli minime. Și, la modul cel mai sincer, eu unul m-am săturat să văd cum salvatorii montani sunt chemați mereu să salveze viețile unor inconștienți, care nu au habar pe ce lume trăiesc.

Să nu încheiem totuși pe un ton negativ acest articol. A venit zăpada, să ne bucurăm cu toții de ea.

Leave a Reply

Your email address will not be published.