Magia Sărbătorilor – cât cheltuiesc românii de Crăciun și Revelion

Ca de fiecare dată în preajma sărbătorilor de iarnă, jurnaliștii de duzină cerșesc salariul lunar cu reportaje de genul: click aici să vezi câți bani vor cheltui românii de sărbători sau șoc, groază, vezi cât dă un român pe un porc.

Și uite așa ajungem la niște calcule care ne spun că în medie, românii vor cheltui de sărbători undeva în jur de 1500 lei pe cadouri, mâncare, brad, etc. Hopa, stai frățică un picuț, să ne calculăm un pic. Avem o țară în care peste 9 milioane de români trăiesc la limita sărăciei. Iar asta înseamnă că ei se chinuie pentru pâinea de a doua zi, ce să mai vorbim de planuri de sărbători.

Bine, să zicem că avem inimoasa comunitate de corporatiști, care trudesc ca niște slugi un an întreg, tocmai pentru a se bucura și ei de bănuții în plus de sărbători, dar chiar și așa, mie tot îmi vine greu să cred că dintr-un salariu de 2000 de ron, să zicem, aruncă 1500 doar pe Crăciun și Revelion. Păi și restul lunii ianuarie ce fac?

Discuția este oricum mai largă și cu multe întrebări. Ca de exemplu, de ce pentru români, ideea de sărbători înseamnă masa plină cu mâncare, băutură până la comă alcoolică și cam atât. De ce nu reușim să ne apropiem mai mult de latura spirituală a acestor sărbători. Dar, cel mai probabil, aceste întrebări nu le vom găsi răspunsul prea curând, niciodată.

rochie

Acum, dacă este să privim și dintr-o notă amuzantă această dilemă a cumpărăturilor, putem spune că cele mai afectate de acest sindrom sunt doamnele și domnișoarele din viața noastră. Și știm cu toții că atunci când pui una lângă alta femeia și cumpărătura, sar scântei :) Iată de ce, cu ocazia sărbătorilor de iarnă, cei de la nimphe.ro nu aveau cum să rateze șansa de a oferi tuturor alternative de cadouri cât mai frumoase. Pe mine, vă declar cu mâna pe inimă, m-au cucerit rochiile. Aș vrea să am lângă mine o femeie care să poarte ceva atât de elegant și frumos.

Unde mai pui că nici prețurile nu sunt rele deloc.

Dincolo de toate aceste dileme, cred că cel mia important cadou de sărbători pe care ar trebui să ni-l dorim fiecare dintre noi este să fim sănătoși și să îi avem pe cei dragi alături. Pentru că, cred eu, nu poate fi nimic mai frumos decât un Crăciun alături de cei dragi…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *