Sacrilegiul lui Macron. Cum să iubești o femeie în vârstă?

Nici nu s-au sfârșit bine alegerile din Franța, câștigate de Emmanuel Macron, iar spațiul online românesc a luat foc. Nu, nu vă speriați, nu s-a dezbătut care va fi politica externă a Franței, cum va proceda în cazul migrației, a terorismului sau dacă Uniunea Europeană este mai sigură. Nici nu s-au calculat șansele acestuia de a forma un guvern solid, care să-l ajute să câștige alegerile legislative de peste o lună. Pentru o mare parte dintre români, alta este durerea: cum a ajuns „băbuța” soție a lui Macron, Brigitte Trogneux, prima doamnă a Franței. ,,Șoc și groază”.

O luptă teribilă și absurdă, departe de ceea ce conta cu adevărat, a început. Poze cu ridurile femeii. Pozele cu picioarele ei, deloc pe placul celor mai frumoase femei din lume, româncele. Declarații pline de iritare, silă și alte gânduri deloc plăcute, toate mergând pe un singur fir al concluziei unanime: ce proști și francezii aceștia, să își aleagă un președinte cu o așa soție. Chiar nu le este rușine, păreau să se întrebe majoritatea capetelor înfierbântate ale românilor de noul subiect suculent. De unde oare această furie oarbă, total nejustificată, față de dragostea dintre doi oameni? De când contează relația dintre doi oameni în alegerile politice, mă întreb cu stupoare.

Am mai vorbit despre cât de duplicitari sunt românii. Despre cum se prezintă oameni atenți la sacralitatea vieții lor, în timp ce își trăiesc obsesiile sexuale prin intermediul site-urilor deocheate, ascunși de ochii lumii. Sau despre cum promovează ideea de moralitate, în timp ce, măcar o dată pe săptămână, au programare la sesiuni de dominare. La fel este și în cazul de față. Revolta românilor este atât de ipocrită. Vin și vorbesc despre diferența de vârstă dintre doi oameni care se iubesc, fix cei care la 70 de ani își iau iubite și soții ce abia ajung să danseze la majorat. Sau vorbesc despre cât de urâtă, lipsită de stil și eleganță este Brigitte Trogneux, în condițiile în care noi, ca nație, încă ducem o luptă teribilă cu igiena personală, iar, la capitolul stil, fie mergem pe principiul ”acoperim tot”, fie alegem să arătăm orice dedesubt, căci se poartă femeia senzuală, nu-i așa?

Culmea, fix ei, francezii, cei ”afectați” de această situație, nici măcar nu ating acest subiect, considerându-l de o banalitate cruntă. Nici măcar cei mai avizi amatori de cancan și subiecte suculente nu îi dau importanță. Pentru că nu degeaba Franța este țara unde romantismul se respiră ca nicăieri altundeva. Nu degeaba Parisul este raiul îndrăgostiților, locul unde iubirea adevărată nu ține cont de vârstă, gen sau sex.

Dar, mai ales, nu fără temei Franța a ales ieri profilul politic al lui Macron. Pentru că de partea cealaltă era un exemplar de politician care s-ar fi potrivit României, Marine Le Pen, cea care, dacă ar fi putut, ar fi interzis și săruturile în public. Ca să nu ne ascundem după deget, să facă un pas în față cel / cea care nu avut vreodată o fantezie cu un profesor / profesoară. Macron doar a dus la bun sfârșit fantezia. Bravo lui!

Editorial publicat pe Perfect Imperfecte

2 thoughts on “Sacrilegiul lui Macron. Cum să iubești o femeie în vârstă?”

Leave a Reply

Your email address will not be published.