Luna cadourilor, luna Best Kids

Vă propun o dezbatere: e doar impresia mea sau chiar s-a schimbat enorm de mult inclusiv modul de a fi copil, de a te bucura de această perioadă?

Ca să folosesc un clișeu, pe vremea mea, sărbătorile erau trăite altfel. Știu că abia așteptam, când eram copil, să vină sărbătorile de iarnă. De la Moș Nicolae și până de ziua mea, tot universul meu se transforma într-un spațiul miraculos, unde timpul chiar stătea în loc și numai lucruri unice mi se întâmplau. Aveam alături toată familia, cu toții ne bucuram de fiecare clipă și încercam să ne oferim unii altora cât mai multă dragoste.

Abia așteptam momentul primirii cadourilor din noaptea de Crăciun. Adormeam cu gândul numai la acel moment de dimineață, când aveam să mă trezesc și să găsesc ceva sub brad. Nici nu mai conta ce. Nu am să uit nici acum momentul când am primit în dar o chitară.

image Azi nu mai e așa. Copiii din ziua de azi nu mai sunt cum eram noi. Nu mai au emoția pe care o aveam noi. Mulți par că nu mai au nici bucuria pe care o aveam noi. Pentru cei mici din ziua de azi, sărbătorile încep de prin noiembrie, Moș Crăciun există doar dacă vine cu Ipad, Iphone sau cine știe ce alt produs costisitor. Pentru că în ziua de azi contează prea puțin sufletul, partea materială e esența existenței de azi. Oare câți dintre copiii de azi se mai bucură la încălțăminte pentru copii, la primele lor ghetuțe pentru iarnă? Sau câți dintre copii le mai cer părinților drept cadou costume pentru copii, să iasă și ei pe afară și să își creeze propriile lor povești?

Azi, petrecerile pentru copii sunt pline de personaje de poveste în mărime naturală. De multe locuri de joacă, de tehnologie ultimul răcnet. La botez, indiferent de pret ursitoare, magicieni,zâne, totul trebuie să fie acolo, inclusiv haine și accesorii pentru copii, că tot suntem în luna cadourilor.

Pentru voi cum erau petrecerile copilăriei? Ați avut mereu tot ceea ce v-ați dorit? Contau mai mult cadourile sau faptul că îi aveați pe cei dragi alături? Eu cunosc oameni care, chiar dacă poate vă vine greu să credeți, nu au știu ce este acela un tort de ziua lor până la un 26 de ani. Pentru că nu toată lumea are șansa unei vieți de poveste.

Și nu trebuie să uităm asta niciodată. De când suntem copii până când devenim adulți.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *