Ludovic Orban, scos din cursa pentru Primăria București

Comunicatul DNA spune așa:

„Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secţia de combatere a corupţiei au pus în mișcare acțiunea penală și au dispus luarea măsurii controlului judiciar, pentru o perioadă de 60 de zile, respectiv de la data de 11.04.2016, față de inculpatul ORBAN LUDOVIC, prim–vicepreşedinte al unui partid, pentru săvârşirea infracţiunii de folosire a influenţei în scopul obţinerii unor foloase necuvenite, prev. de art. 13 din Legea nr. 78/2000
Din ordonanța de dispunere a controlului judiciar întocmită de procurori a rezultat că există date şi probe potrivit cărora :
La data de 1 martie 2016, inculpatul Orban Ludovic, prim–vicepreşedinte al unui partid, a contactat un om de afaceri pe care îl cunoştea, solicitându-i sprijin financiar pentru campania electorală pentru alegerile locale din vara anului 2016, în care Orban Ludovic candidează la funcţia de primar al municipiului Bucureşti.
Ulterior, la data de 20 martie 2016, cu ocazia unei noi întrevederi, inculpatul Orban Ludovic i-a pretins omului de afaceri suma de 50.000 euro în numerar, cu precizarea că va trebui să remită banii unor persoane pe care le-a menţionat, cu funcţii de decizie în cadrul a două posturi de televiziune, pentru a fi promovată imaginea candidatului. Inculpatul Orban Ludovic a precizat că are nevoie de suma solicitată în aproximativ una – două săptămâni.
Omul de afaceri a acceptat să efectueze plata sumei de 50.000 euro în considerarea funcţiei de conducere pe care Orban Ludovic o deţine în cadrul unui partid şi a potenţialului de intervenţie al acestuia în domenii de interes în afacerile controlate de acest om de afaceri.
Pe timpul cât se află sub control judiciar, inculpatul Orban Ludovic trebuie să respecte următoarele obligaţii:
a)să se prezinte la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia Naţională Anticorupţie – Secţia de combatere a corupţiei şi la Poliţie ori de câte ori este chemat;
b)să informeze de îndată Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia Naţională Anticorupţie – Secţia de combatere a corupţiei cu privire la schimbarea locuinţei;
c)să se prezinte la organul de poliţie desemnat cu supravegherea sa, conform programului de supraveghere întocmit de organul de poliţie sau ori de câte ori este chemat.
d)să nu depăşească raza teritorială a României, decât cu încuviinţarea prealabilă a procurorului;
e)să nu se apropie de ceilalţi participanţi la comiterea infracţiunilor, respectiv de persoanele anume desemnate de organul judiciar şi să nu comunice cu aceştia direct sau indirect, pe nicio cale (nici prin mass-media);
f)să nu deţină, să nu folosească şi să nu poarte arme.
Inculpatului i se atrage atenția că, în caz de încălcare cu rea-credință a obligațiilor care îi revin, măsura controlului judiciar se poate înlocui cu măsura arestului la domiciliu sau măsura arestării preventive.
Inculpatului Orban Ludovic i s-au adus la cunoștință calitatea procesuală și acuzațiile, în conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedură penală.
Facem precizarea că punerea în mișcare a acțiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, necesară în vederea propunerii unor măsuri preventive, activitate care nu poate, în nici o situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.„

Ludovic Orban a anunțat deja că se retrage din cursa pentru Primăria București, din funcțiile deținute în partid și din cea de vicepreședinte al Camerei. Despre situația nu ingrată, ci de-a dreptul tristă în care se află PNL, în postarea următoare.

imageResize

3 thoughts on “Ludovic Orban, scos din cursa pentru Primăria București”

  1. Ati aruncat voi pastila cu Sftoaica { Predoiu…inca s e viseaza Prim -Ministru 8) } si , incercati sa-l aiuriti pe alde Busoi { de parca ala chiar daca are moaca aia d e fraier…chiar asa este } insa , trebuie sa recunosti Iancule ca , figura cu Orban va prins cu izmenele in vine ! De n-oti bate palma cu Nicusor Dan , sa ma dai cu huoo pe unde ma vei vedea si , chiar ma lipsesc de orice pariu pe tema asta . ” Marele Partid Liberal ” a ajuns in situatia sa nu aiva de unde alege …macar un singur om cinstit , chiar daca-l veti cauta cu lumanarea precum amaratul ala de Diogene si , din vina cui Ioane ? Nu cumva si din vina voastra a membrilor si simpatizantilor liberali care , i-ati lasat pe ” aia de la centru ” sa faca ce vor , de parca ar fi fost vorba despre Plenarele CC ale PCR ? Rusine Iancule , rusine pentru liberali si mai ales pentru…inaintasii vostrii care , la ora asta pot fi folositi pe post d e ventilatoare de cat s-au rasucit in gropile lor . Ati distrus singura forta de dreapta ce putea contracara ” socialistii ” din PSD adica…tot fosti comunisti ca si majoritatea celor de la …” PNL ” . Cine dracu crezi ca mai are incredere in voi ? O propuneti pe Saftoiu…adica , credeti ca lumea ce voteaza a uitat ca javra asta a avut inclusiv ideea de-a introduce OBLIGATIVITATEA votului ?! Abia astept sa se numere voturile dar , mai ales abia astept sa vad cati v-au mai a cordat increderea lor .

  2. Oare d e ce credeti Iancule c-o sa va iasa cacialmaua asta cu Marian Munteanu , v-a dat ” cineva ” asigurari ca vor pune alegatorii botu’ ?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *