Liviu Pleșoianu, circ privat la DNA, în timp ce noi îl plătim cu 32.625 de lei

Zilele acestea caniculare, pe străzile din București, mai exact prin fața sediului DNA, avem de-a face cu un nou personaj pitoresc, să îi spunem, aparținând clase politice autohtone. Liviu Pleșoianu este numele său, parlamentar de Grivco, o nouă creație a celor care au putut să o dea României și pe doamna Cristiana Anghel, cea pe care toți o recunoaștem drept ”grevista foamei”.

Liviu Pleșoianu este acel tip de politician care există doar atunci când apare la Antena 3, unde, cel mai probabil, are și biroul de parlamentar, căci îl găsești invitat pe acolo de dimineața până se duce Badea în cușcă la culcare. Dacă nu mă credeți, vă invit să aruncăm un ochi pe activitatea parlamentară a domnului Pleșoianu, disponibilă pe site-ul Camerei Deputaților:

– Validat deputat la data de 21 decembrie 2016, azi suntem în 6 iulie 2017. În tot acest timp, domnul distins parlamentar Pleșoianu a vorbit în plenul parlamentului preț de….2 minute și 28 de secunde, din care, pentru rigoarea ștințifică, scădem cele 35 de secunde de la depunerea jurământului. Rămânem cu un minut și câteva zeci de secunde.

Sunteți curioși câți bani a câștigat domnul Pleșoianu pentru acest efort ucigător? Până la următoarea declarație de avere, să ne uităm un pic pe niște calcule generale, care se potrivesc, în cea mai mare măsură, pentru fiecare parlamentar.

– Salariu (indemnizație) de 5564 de lei

– 1400 de lei pentru combustibil

– 160 de lei / zi diurna pe activitate în plen

– 11400 de lei suma forfetară pentru activitatea parlamentară

Toate aceste sume le-am luat la nivelul menționat de un parlamentar USR în luna februarie, de aici. Dacă este să ne raportăm la noua Lege a Salarizării, domnul Pleșoianu va avea indemnizație lunară de 13.050 lei, 19.575 de lei sume forfetare.

Să revenim la raport de activitate al domnului Pleșoianu. Pentru cele 2 minute vorbite în Parlament încasează de la noi 16.312 lei pe minut, adică aproape 3500 de euro. Asta îl face cel mai scump speaker din România. Acum îl înțeleg și eu pe om. Cum să nu îmi bat joc de proștii care m-au votat și m-au trimis în Parlament să nu fac nimic și să câștig 8000 de euro pe lună în timp ce ei nu au bani nici de pâine.

Sursă foto: jurnalviral.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published.