Listele electorale, referendumul şi priorităţile lui Băsescu

Pentru situaţia în care s-a ajuns cu listele electorale sunt vinovate toate guvernele ce s-au perindat la conducerea acestei ţări. Şi nu are rost să ne ascundem după deget, toate partidele s-au folosit de aceste informaţii greşite pentru a câştiga electoral: fie un parlamentar, fie un primar, fie un consilier.

Şi mă limitez doar la acest câştig, deşi, dacă intrăm în administrativ pur, vom ajunge la poveşti halucinante despre ce înseamnă himera numărului real al locuitorilor şi alegătorilor fie şi din cel mai mic sat din ţară.

Dar să ajungi să ţipi acum că de ce se face actualizarea listelor, mie mi se pare o fractură de logică. Din punctul meu de vedere ne aflăm într-un punct zero. Şi e foarte bine că am ajuns aici. Din toate punctele de vedere poate fi un nou început.

Despre referendum: – avem o judecătoare, Moţoc pe numele ei, care strigă ca la viol că este supusă unor presiuni inimaginabile. Dar că nu demisionează. Eu aş fi tare curios, cine face aceste presiuni? Şi de ce, din 9 judecători, doar Moţoc e ţinta? Sau de ce doar ea vorbeşte?

Cât despre priorităţile lui Băsescu, îl înţeleg pe om – întoarcerea la Cotroceni nu are cum să mai fie prioritatea numărul 1. Sunt sigur că vor mai exista evenimente gen “ziua porţilor deschise” astfel încât tiranul să mai ajungă şi el pe acolo în vizită.

Prioritatea principală a lui Băsescu va fi cum să îşi negocieze libertatea, astfel încât să mai respire şi el aerul curat al libertăţii măcar până (se) ia Lenuş (cu) Syda.

basescu-puscarie

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *