Muicăă, o legară pe Olguța !

Comunicatul DNA sună așa:

„Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a corupției au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și reținerea pentru 24 de ore, începând cu data de 30 martie 2016, a inculpatei:
VASILESCU LIA OLGUȚA, primar al municipiului Craiova, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de:
– luare de mită (4 infracțiuni),
– folosirea autorității sau influenței în scopul obținerii de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite (3 infracțiuni),
– spălare de bani.

Din ordonanțele întocmite de procurori a rezultat că există date și probe potrivit cărora:
În cursul anului 2012, cu prilejul campaniei electorale pentru alegerea primarului municipiului Craiova, mai mulți oameni de afaceri au fost determinați de candidatul Vasilescu Lia Olguța, personal sau prin intermediul unor persoane din echipa de campanie, să efectueze diverse sponsorizări. În scopul obținerii acestor foloase, inculpata s-a folosit de influența pe care o avea asupra oamenilor de afaceri, în calitatea sa de vicepreședinte al organizației județene a unui partid politic.
„Donațiile” respective, estimate la 135.907 euro, făcute în condițiile de mai sus, s-au concretizat atât în realizarea de materiale electorale, dar și pentru organizarea unor spectacole în susținerea campaniei inculpatei. Materialele respective au fost folosite de inculpată, cunoscând că provin din săvârșirea infracțiunii de folosirea autorității sau influenței în scopul obținerii de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite.
Într-un context diferit, în cursul anului 2014, inculpata Vasilescu Lia Olguța a pretins și primit de la mai mulți oameni de afaceri, pentru și printr-o asociație non profit, cu titlu de mită, suma totală de 544.209, 33 lei, în legătură cu îndeplinirea unor acte ce intrau în îndatoririle sale de serviciu.
Concret, în perioada respectivă, inculpata Vasilescu Lia Olguța, direct sau prin intermediari, beneficiind de ajutorul celorlalți inculpați, a solicitat oamenilor de afaceri care aveau în derulare contracte cu Primăria Craiova, să efectueze sponsorizări către asociația reprezentată de inculpata Popescu Elena Daniela, în vederea efectuării unor lucrări de reabilitare a fațadelor unor clădiri din municipiul Craiova.
Oamenii de afaceri au acceptat solicitările formulate de inculpata Vasilescu Lia Olguța în considerarea atribuțiilor pe care aceasta le avea în calitate de primar, pentru a nu întâmpina din partea edilului dificultăți în buna desfășurare a contractelor, în efectuarea plăților și în recepționarea lucrărilor.
De asemenea, edilul a beneficiat în mod direct de avantaje nepatrimoniale constând în acumularea de capital electoral, aspecte invocate deja în spațiul public într-o emisiune televizată din data de 02 martie 2016.„

lia-olguta-vasilescu

2 thoughts on “Muicăă, o legară pe Olguța !”

  1. Eu nu am studii juridice { n-am facut decat vreo doi ani de Institut Teologic …pana m-au dat aia afara pentru ca eram prea al dracului 8) } insa , un avocat debutant castiga un eventual proces in pasi de dans fara probleme . Proasta ar fi Vasileasca daca , nu i-ar da in judecata la randu-i pe aia de la DNA si nu le-ar cere sa-i plateasca din buzunarele lor proprii daunele ! Da-i ma in mortii ma-sii ca , prea sunt javre : tin dosarele la sertar iar ” la un caz…pac , la Rasboiu ” ! Eu una stiu : ai probe solide , probe beton…ai pui catusele si nu te mai doare capul dar a sa…dupa cateva luni ala sau aia sant declarati nevinovati si…cine plateste Iancule ? Pai, tot noi { adica si eu si tu Iancule } in cazul cand aia s e adreseaza CEDO !!! Tie-ti convine ca…ai gologanii aia multi dar eu….Iancule , sa nu crezi ca mor de mila sau grija Vasileascai care dupa ce l-a pupat in cur pe Vadim { RIP} ani buni , injurand in dreapta si-n stanga dupa modelul ” tribunului “, a trecut brusc la PSD , ajungand ditamai primaritza la Craiova insa…unde-i dreptatea in acest caz ???Unde-i multclamatul ” stat d e drept ” ??? Si voua ” liberalilor ” vba convine chestia a sta ? Stai sa vezi cand au sa-nceapa sa adune si de pe la voi ! Putzintica rabdare Iancule !!!

    1. @Marian in mod normal deja ar trebui aplicate si in Romania normele UE care spun ca nu mai poti pune catuse unui om care e arestat pentru coruptie sau din astea si care nu a fost condamnat definitiv.

Leave a Reply

Your email address will not be published.