LED-ui LED și iarăși LED

Comisia Europeană susţine că “Becurile cu LED-uri pentru iluminatul încăperilor sunt produse nou intrate pe piaţă, însa înlocuiesc, în mod eficient, becurile incandescente transparente şi netransparente cu putere până la 60 W. Probabil că, în viitor, ele vor deveni o alternativă viabilă pentru toate modelele de becuri”. În plus se consideră că becurile cu LED-uri “sunt la fel de eficiente ca şi becurile fluorescente compacte, nu conţin mercur şi au o durată de viaţă mai lungă”. Aparent becurile cu LED-uri sunt lămpi foarte eficiente din punct de vedere energetic şi cu o durată de viaţă mult mai lungă decât celelalte lămpi. Totuşi becurile cu LED-uri sunt, aşa cum spune Comisia Europeană, produse nou intrate pe piaţă, deci sunt încă în faza de cercetare şi de îmbunătățire. Pentru a face o analiză a lămpilor cu LED-uri trebuie înţeles ce este un LED şi care sunt avantajele şi dezavantajele prezentate de acestea.

LED-ul (light-emitting diode) este o diodă semiconductoare ce emite lumină la polarizarea directă a joncţiunii p-n. Efectul este o formă de efect electroluminescent. Un LED este o sursă de lumină mică, de cele mai multe ori însoţită de un circuit electric ce permite modularea formei radiaţiei luminoase.

Avantajele LED-urilor sunt:

–          durata de funcţionare mare; LED-urile au o durată de funcţionare între 30000-50000 de ore, mult mai mare decât lampa cu incandescență care are o durată de funcţionare de 1000 de ore

–          eficienţa energetică: lămpile cu LED-uri au eficienţa mai mare decât toate celelalte tipuri de lămpi (lămpi cu incandescenţă, lămpi fluorescente compacte etc.)

–          protecţia mediului: spre deosebire de lămpile fluorescente, LED-urile nu conţin mercur

–          dinamica luminii prin: reglajul fluxului luminos, dinamica culorilor la variantele RGB, dinamica culorii de temperatură, aplicaţii stroboscopice

–          mărimea redusă care determină o scădere a volumului aparatelor de iluminat

Și dacă tot am văzut atâtea avantaje, vă mai aduc unul în plus: cei de la MagicLed vă oferă tuburi cu led de la MagicLed, la un raport de calitate – preț imbatabil. Ca să nu o mai lungim, de la Magic Led poți cumpăra regele becurilor LED, de 15 W.

Iar dacă vreți să vă convingeți singuri de aceste lucruri, îi puteți vizita la showroomul de pe Bd B-dul Ion Mihalache, nr. 42-52, Bloc 35, Parter, Sector 1, București, deschis de luni până vineri de la orele 9 la orele 20, într-o locație centrală, unde se poate ajunge extrem de ușor cu orice tip de mijloc de transport.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *