Lașilor…

E una din imaginile simbol ale protestelor de aseară. O imagine preluată de marile agenții de presă din întreaga lume. Ea ne arată o femeie cu ochii aproape în lacrimi, deznădăjduită, ce ține în mâini o pancartă pe care scrie: „….Lașilor

Cam asta este însăși esența a ceea ce s-a întâmplat de ieri seară și continuă și acum. Da, știam despre Dragnea și gașca lui de penali că nu au decât interesul să fure, că singurul lor scop este acela de a se pune la adăpost de orice urmă de justiție. Și aproape că îi priveam cu simpatia cu care te uiți la chinul lui Tom în lungile lui bătălii cu Jerry.

Dar lașii au mers mai departe de atât. Nu doar că au vrut să se considere mai presus de oricine și orice. Nu doar că ne-au considerat proști. Au ales să se comporte precum niște borfași de la miezul nopții. Ca niște violatori ordinari care prind femeile în locuri întunecoase și își fac poftele ele. Așa au procedat Dragnea, Grindeanu și impotentul ăla de la Justiție, Iordache. Au luat România ostatecă în clădirea Guvernului, au stins luminile, au siluit-o cu forța și apoi au încercat să fugă prin spatele clădirii.

A fost picătura care a umplut paharul.

lasilor

În 27 de ani de democrație, țara asta a tot fost subiectul violurilor întregii clase politice. Nici nu a mai contat la un moment dat. Aproape că a ajuns să creadă că ăsta e destinul ei. Să fie furată și violată. Totul până aseară. Dragnea și gașca lui de penali au reușit ceea ce nu au reușit nici Iliescu, nici Năstase, nici măcar arogantul de Ponta.

Borfașii aceștia ne-au aruncat în umbra trecutului aseară. Ne-am culcat pe 31 ianuarie 2017 și ne-am trezit in ianuarie 1990. Să o luăm iar 27 de ani la pas printr-o tranziție sfâșietoare, prin eterna luminiță de la capătul tunetului.

Mă uit iar la poza cu femeia ce ține cartonul cu „Lașilor„…e atâta furie în liniștea aceea. În acel cuvânt. E o furie pe care o simți la orice pas. Oamenii sunt dispuși de data aceasta să meargă dincolo de orice limită. Și nu e bine, lașilor. Nu e bine pentru voi, nu e bine nici pentru noi.

Sursă foto: Republica.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published.